Pranks 20 okt 2017 Redacteur

Deze walgelijke anti-Ajax foto op Instagram wekt woede door heel Nederland

Dat fans van Ajax en Feyenoord niet altijd de beste vrienden zijn, is algemeen bekend. Maar met de hashtag #anti020week heeft een bepaalde Feyenoord-fan een wel heel gruwelijke foto de wereld in geholpen. Op de foto uit 1944 staan twee Joodse jongetjes, Avram en Emanuel Rosenthal, beiden met een ster op hun borst. Deze jongens zijn kort na het nemen van de foto vermoord. De titel luidt: ‘Toen 020 nog maar 1 ster had’.

Aankomende zondag is de voetbalklassieker Feyenoord-Ajax in de Kuip in Rotterdam. Voor veel Feyenoord-supporters aanleiding om deze week anti-Ajaxberichten te plaatsen.

Gelukkig keurt Feyenoord de foto ten zeerste af en neemt er volledig afstand van. “Als club is het bestrijden van anti-semitisme iets waar we het hele jaar door met succes projecten voor hebben lopen”, aldus een woordvoerder. Ook op Twitter wordt er vol walging over de foto gesproken:

Wat vinden jullie hiervan? Laat het ons weten!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Deze walgelijke anti-Ajax foto op Instagram wekt woede door heel Nederland
Sluiten