Images 23 jun 2015 Mark

Deze wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat bier goed voor je is!

Een biertje is onwijs lekker, zeker als hij koud is. En hoewel een biertje op z’n tijd echt geen kwaad kan, krijgen de wat enthousiaste bierdrinkers het over zich heen dat het écht niet goed voor ze is.

Maar dat kunnen ze vanaf nu niet meer zeggen. Deze verschillende wetenschappelijke onderzoeken wijzen namelijk uit dat bier heus wel goed voor je is. Als je het maar met mate neemt natuurlijk…

Je leeft langer als je bier drinkt..

Virginia Tech researchers hebben ontdekt dat mensen die frequent bier drinken minder snel dood gaan dan mensen die nooit een druppel aanraken.

Group Of Friends Enjoying Drink At Outdoor Rooftop Bar

Bier helpt met afvallen

Het is misschien niet helemaal de meest gezonde manier om af te vallen. Maar door genoeg Belgisch bier te drinken wordt je dronken én slanker. Het bier geeft je een vol gevoel, maar laat je lichaam wel harder door werken. Win-win dus.

Bier lijkt kanker te helpen verslaan

Als dit voor de volle 100% waar zou zijn, zou iedere patient massaal aan het bier gaan, en wat dat betreft is er medisch nog geen antwoord gegeven op dit gegeven. Maar een feit blijft dat in bier Xanthohumol zit. Dit is een anti-oxidant die kankerverwekkende enzymen blokkeert.

Je wordt er gelukkiger van

Uit onderzoek van New England Journal of Medicine is gebleken dat vrouwen die wel eens een biertje drinken minder snel een mental breakdown hebben op latere leeftijd, dan vrouwen die nooit een drankje nemen.

De bierbuik is onzin

Onderzoekers schrijven dat, hoewel mensen dat altijd denken, de bierbuik helemaal niet te wijten is aan de biertjes. Er blijkt helemaal geen link te zijn tussen het overgewicht en het biergebruik, waarschijnlijk zijn het eerder de snacks die bij de borrel komen waar dat buikje van komt…

Bier is goed tegen nierstenen

Althans, het blijkt dat als je regelmatig een biertje drinkt, de kans op nierstenen afneemt.

Bier is goed voor de lijn

Mensen hebben het altijd over een aantal boterhammen per biertje, maar er blijken in een biertje zelfs minder calorieën te zitten dan in een goed glas jus d’orange of melk. Ai.

bier

Hop behoedt je voor Alzheimer

Hoewel je misschien soms de avond ervoor niet helemaal kan herinneren werkt bier wel degelijk tegen aandoeningen als Alzheimer. Het stofje Xanthohumol, wederom, kan je brein beschermen tegen Alzheimer en Parkinson.

Bier zit vol met vitaminen

Dr Stephan Domenig, medisch directeur van het Health Centre in Oosterijk, zegt dat er genoeg goede voedingsstoffen in bier zitten.

Bier zorgt voor sterkere botten

Door de silicone in bier worden je botten versterkt. Dit wordt overigens wel pas geactiveerd vanaf 2 glazen…

iStock_000044323524_Small

Hoewel de onderzoeken wetenschappelijk onderbouwd zijn, nemen we de uitkomsten alsnog wel met een korreltje zout. Wij hebben namelijk geleerd dat teveel van iets nooit goed voor je is.

www.theladbible.com

Reageer op artikel:
Deze wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat bier goed voor je is!
Sluiten