Images 23 dec 2016 Mark

Deze zwarte man heeft eigenhandig 200 KKK leden laten vertrekken!

k1

Het is moeilijk te geloven dat de KKK nog steeds een ding is, alhoewel we in de huidige tijd, waarin we meer dan ooit weten en meer verbonden zijn, de planeet verdeelder zien dan ooit tevoren.

Ondanks dit is het een zwarte man eigenhandig gelukt om 200 leden van de Ku Klux Klan te laten vertrekken, simpelweg door ze vriendschap te betonen!

De 58-jarige Daryl Davis heeft sinds de 1980’s ongelooflijk veel tijd gestoken in het reizen en proberen te overtuigen van racisten om de organisatie te verlaten, eenvoudigweg door middel van vriendelijkheid, hun vragende “Hoe je me kan haten als je me niet eens kent?”

k2

Hij besloot lang geleden om de problemen die de organisatie creëren, een lid per keer, vast te leggen in het boek ‘Klan-destine Relationships: A Black Man’s Odyssey in the Ku Klux Klan’ – een boek dat op het moment bijgewerkt wordt en wordt heruitgegeven in 2017.

Als een getalenteerde blues muzikant, gebruikt Daryl ook muziek om de kloof te overbruggen.

“Music absolutely played a massive role in bridging many gaps in the racial divides I would encounter,” aldus Daryl. “Once when I was performing in a predominantly white venue, a white man approached me on my break and put his arm around me and exclaimed, ‘This is the first time I’ve ever heard a black man play piano like Jerry Lee Lewis’.”

k3

Na het spreken met deze man leerde hij dat hij lid was van de KKK, maar na vrienden te worden verliet hij uiteindelijk de organisatie.

Daryl, wat een held!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Deze zwarte man heeft eigenhandig 200 KKK leden laten vertrekken!
Sluiten