Images 16 jan 2017 Mark

Dit 8-jarige meisje gaat hoopvol naar de apotheek en koopt daar iets hartverscheurends!

Soms gebeuren er toevalligheden die niemand kan verklaren. Zo ook het verhaal van Tess, die een wonder voor haar broertje koopt. Voor slechts één euro!

Tess is een opgewekte 8-jarige, die samen met haar moeder, vader en haar klein broertje Andrew in de Verenigde Staten leeft. Ze zijn een gelukkig gezinnetje, maar op een dag hoort Tess hoe haar ouders over haar kleine broertje praten. Ze weet dat hij ernstig ziek is en dat haar ouders bijna geen geld meer hebben. Daarom moeten ze naar een goedkoop appartementje verhuizen, want het gezin heeft het moeilijk om de medische kosten te betalen. Het enige wat haar broertje nog kan redden is een zeer dure operatie. Tess hoort hoe haar vader zegt dat “alleen een wonder Andrew nog kan redden”. Dan bedenkt het meisje een plan.

8jaar2

Tess loopt naar haar kamer en zoekt haar spaarvarkentje. Ze haalt al haar spaarcentjes eruit en begint zorgvuldig te tellen. Dan nog een keer en dan zelfs nog een derde keer. Ze weet dat ze zich niet mag mistellen. Dan grijpt ze haar muntjes en verlaat het huis door de achterdeur.

Ze loopt zes straten tot ze bij de apotheek aankomt die een grote indiaan op het uithangbord heeft. Geduldig wacht het kleine meisje tot het haar beurt is. Maar de apotheker is zo diep in een gesprek met een man verwikkeld dat hij het kleine meisje zelfs niet opmerkt. Ook niet als ze met haar voetjes over de vloer begint te sloffen. Ook wanneer ze zo luid als ze kan kucht, gebeurt er niets. Pas als ze een muntje uit haar spaarvarkentje haalt, merkt de man haar op.

8jaar3

Een beetje geërgerd vraagt hij: “En wat wil jij? Ik ben met mijn broer aan het praten die ik al een hele tijd niet gezien heb.” Tess antwoord onverstoord: “Het gaat om mijn kleine broer. Hij is zeer, zeer ziek en ik wil een wonder kopen.” De apotheker begrijpt Tess niet meteen dus verklaart ze: “Mijn broer heet Andrew en hij heeft iets slecht dat in zijn hoofd groeit. Mijn papa zegt dat alleen een wonder hem kan redden. Dus wilde ik vragen wat een wonder kost.”

“Het spijt me kleintje, maar wij verkopen hier geen wonderen. Ik kan je niet helpen” zegt de apotheker. Tess antwoordt: “Alsjeblieft, ik heb geld. Als het niet voldoende is, bezorg ik je later de rest. Zeg me gewoon hoeveel het kost.” Dan mengt de broer van de apotheker zich in het gesprek en vraagt wat voor een wonder Andrew nodig heeft. “Ik weet het ook niet. Maar hij heeft een operatie nodig en mijn papa kan het niet betalen. Daarom wil ik ervoor betalen.” Hoopvol reikt ze hem het glas met haar muntjes aan.

8jaar4

De man vraagt hoeveel geld Tess dan wel had. “Een dollar en vijf cent! Dat is alles wat ik heb.” De man lacht en zegt: “Wat een toeval. Dat is precies de prijs van een wonder voor een klein broertje.” Hij bergt het geld op en laat zich door Tess naar haar familie brengen. Daar blijkt dat hij een bekende neurochirurg is. Hij opereert de kleine Andrew gratis en kan zo zijn leven redden.

De ouders zijn sprakeloos. Ze vragen zich af wat de operatie gekost heeft. Maar Tess grijnst. Want zij weet dat de operatie 1 dollar en 5 cent heeft gekost.

8jaar1

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Dit 8-jarige meisje gaat hoopvol naar de apotheek en koopt daar iets hartverscheurends!
Sluiten