Pranks 17 sep 2017 Redacteur

Dit doet een glas Coca Cola Light met je lichaam…

Heb je weleens zin in een koud verkoelend drankje zonder teveel calorieën te nuttigen? De meeste van ons denken dan aan cola light, maar ik zou er maar heel goed over nadenken. Aspartaam is een zoetstof die voorkomt in cola light, het bevat bijna geen calorieën maar is 200 keer zoeter dan suiker.

Het is ideaal voor mensen die op dieet zijn maar niet alle zoetigheid kwijt willen. Alhoewel de meeste mensen weten dat aspartaam niet per se gezonder is dan suiker, zal de meest recente studie alle cola light fans toch even wakker schudden.

Onderzoekers aan de universiteit van Iowa luiden de alarmbellen, omdat nieuw bewijs suggereert dat aspartaam ​​eigenlijk veel bedreigender is voor onze gezondheid dan aanvankelijk werd gedacht. In een langdurige studie op bijna 60.000 proefpersonen in meer dan 10 jaar, onderzochten wetenschappers de effecten van kunstmatige zoetstoffen op hun gezondheid en de resultaten waren best schokkend. Uit de studie blijkt dat het consumeren van twee dieetdrankjes per dag het risico op hart- en vaatziekten met 30% kan verhogen. Het bleek ook dat dit niveau van dieetdrankverbruik de kans op een hartaanval met 50% verhoogde.

hart

Aspartaam ​​heeft ook andere negatieve effecten. Het kan het risico op depressie vergroten, waardoor de mensen vatbaarder zijn voor hart- en vaatziekten. Depressiepatiënten tonen vaak gedrag die het hart kan schaden bijv: overmatig alcoholgebruik, overmatig sigaretten consumeren en een zittend leven lijden.
En alsof dat niet genoeg is, kan aspartaam ​​ook andere problemen voor je lichamelijke en mentale welzijn veroorzaken. Hier is een lijst met aandoeningen die samenhangen met aspartaam:
-Hyperactiviteit
-Angst
-Ziekte van Alzheimer
-Hoofdpijn
-Duizeligheid
-Persoonlijkheidsveranderingen
-Agressie
-Lupus
-ALS
-Fibromyalgia
-Buikpijn
Maar ondanks dit alles, is er nog onderzoek dat de bevindingen van de Iowa University studie niet bevestigt. Zo voert de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid regelmatig testen uit op aspartaam ​​en concludeert dat aspartaam noch haar bijproducten een negatief effect hebben op het menselijk lichaam. Het is en blijft je eigen keuze om aspartaam te consumeren, misschien dat er in de toekomst uitsluitsel komt of het nou wel of niet gezond is voor je lichaam.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Dit doet een glas Coca Cola Light met je lichaam…
Sluiten