Dit is hoe het voelt om met een onzichtbare handicap te moeten leven

Redacteur 6 aug 2017 Pranks

leven0

Er zijn miljoenen gehandicapten op de wereld, maar er zijn geen statistieken over hoeveel mensen een “onzichtbare” of “verborgen” handicap hebben. Deze term wordt gebruikt voor een aandoening die niet zichtbaar is wanneer je degene ontmoet.

Toegang tot diensten, of het begrijpen van andere mensen, kan moeilijker zijn zonder voor de hand liggende tekens, zoals het gebruik van een rolstoel of een stok. James en Kayela vertellen over hun aandoening.

leven2

James Sutliff, 35, uit Syston, Leicester

Mensen zijn soms verbaasd als ze erachter komen dat James Sutliff een handicap heeft. ‘Ze kunnen soms een beetje geschokt zijn,’ zegt hij, ‘wat begrijpelijk is, aangezien mijn handicap niet duidelijk zichtbaar is, en omdat ik mezelf in goede fysieke vorm houd, denk ik dat dit voor sommige mensen nogal schokkend kan zijn.’

Vier jaar geleden veranderde Sutliff’s leven dramatisch toen hij gediagnosticeerd werd met dystonie, een bewegingsstoornis die spierspasmen en samentrekkingen veroorzaakt. Sam, zijn vrouw sinds acht jaar, moet nu vaak voor hem vertalen, aangezien zijn toestand zijn toespraak heeft vertraagd en beïnvloed.

Thank you video !! To everyone who voted for me for this years National Diversity Awards. In the Role Model Category (Disability) It's now gone down to the judging panel to be shortlisted. Who ever is shortlisted will be invited to the ceremony at Liverpool Cathedral. I will find out at the start of July. Fingers crossed ?? Thank you again for your votes and constant support ❤️ #nationaldiversityawards #rolemodel #disability #dystonia #awareness #recognition #proud #honored #support #appreciate #appreciation #recognition #me #followme #leicester #determination #journey #invisibleillness #mindset #inspire #inspiration #fitspiration #encourage #instagood #instadaily #blogger #personaltrainer #coach #specialist

A post shared by James Sutliff ??♿️ (@james_sutliff) on

leven3

Kayela Damaze, 25, uit Bermondsey, London

Twee jaar geleden ging Kayela Damaze naar de sportschool. De volgende dag had ze pijn aan haar botten, maar ze dacht dat het normale pijn was die iedereen zou kunnen krijgen na een training. Maar de moeheid en de pijn gingen niet weg, en ontwikkelde zich tot iets ondraaglijk. Op dat moment was ze 22 jaar en werkte ze in een winkel.

“Het belangrijkste is de pijn van gezwollen voeten, en pijnlijke gewrichten, zoals mijn knieën,” zegt Damaze. “Mijn linkerzijde van mijn lichaam is letterlijk 24/7 gevoelig. Soms kan ik niet goed lopen en moet ik door het huis hinkelen. ‘Ze ging naar de dokter en werd gediagnosticeerd met fibromyalgie, een langdurige aandoening die pijn over het hele lichaam veroorzaakt.

Fibromyalgie heeft de geestelijke stabiliteit van Damaze en haar herinnering beïnvloed. Ze moest stoppen met het dragen van bepaalde parfums omdat ze haar misselijk maakten.

Terwijl haar pijn en moeheid toenamen moest Damaze met haar werk stoppen. Ze heeft nu een nieuwe passie gevonden: YouTube-video’s maken over mode-styling vanuit huis. ‘Ik styl niemand anders dan ikzelf’, zegt ze en voegt eraan toe dat ze trots is op haar video’s, die door verschillende online magazines, zoals Dazed en Gal-dem, worden gecovered.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Dit is hoe het voelt om met een onzichtbare handicap te moeten leven
Sluiten