Images 6 feb 2017 Redacteur

Dit meisje werd misbruikt, gebruikte drugs en was zwanger op haar 13e… maar je raadt nooit wie het nu is!

Dit verhaal klinkt als een film, maar het is echt gebeurd. Dit meisje heeft zowat alles meegemaakt.

In 1954 werd in een arme wijk in Mississippi een meisje geboren. Onmiddellijk na de geboorte laat de moeder het buitenechtelijke kind achter bij haar grootmoeder op een boerderij. Ze zijn zo arm dat het meisje gekleed gaat in aardappelzakken, waarvoor ze gepest wordt door haar klasgenootjes. De strenge oma slaagt haar dagelijks. Maar de ware nachtmerrie begint pas als ze zes jaar oud is en naar haar moeder in de stad verhuist.

meisje3

De moeder werkt dag en nacht en bevoordeelt het halfzusje van het meisje. Ze mag zelfs niet in huis slapen: Als een hond moest ze voor de deur overnachten. Toen ze negen jaar oud was, werd ze door haar eigen neef, oom en een familievriend verkracht. Jarenlang gaat het misbruik door. Toen ze 13 jaar oud was, hield ze het niet langer vol en liep van huis weg. Ze is moederziel alleen en helemaal op zichzelf aangewezen.

Op haar 13 wordt ze zwanger – als tiener, net zoals haar eigen moeder. Maar de baby komt te vroeg: Haar zoon leeft maar twee weken. Hoewel ze zelf nog een kind was, moest ze lijdzaam toezien hoe haar kind in haar armen stierf. De enige persoon van wie ze ooit gehouden had. Op haar 14 jaar was ze op een dieptepunt in haar leven gekomen en overwoog ze om zelfmoord te plegen. Ze stond voor de keuze: vechten of opgeven? Ze koos om te vechten!

meisje3

Ze verhuist naar Nashville bij haar vader. Ook hij is streng. Maar hij is wel de eerste persoon in haar leven die het goed met haar voorheeft. Studeren is het opperste gebod in huis. Het meisje haalt uitstekende resultaten en kan naar een betere school. Op dat moment begint ze aan een ongekende comeback.

meisje4

In de zuidelijke staten van de VS was ze in de jaren ’60 de enige Afro-Amerikaanse vrouw op school. Haar blanke klasgenoten kennen zwarten alleen als huisbedienden. Ze moet voortdurend bewijzen wat ze waard is. Maar dankzij haar onophoudelijke toewijding mag ze zelfs naar de universiteit.

Ze kiest voor een carrière in de media-industrie en ze wordt niet alleen de jongste. Maar ook de eerste Afro-Amerikaanse nieuwslezeres ooit. Ze is niet te stoppen. Haar eigen talkshow lokt 20 miljoen kijkers. Met 32 jaar is het meisje dat ooit gekleed ging in aardappelzakken een miljonair. Tien jaar later wordt haar media-imperium geschat op 340 miljoen dollar. Vandaag de dag is ze niet alleen een van de enige Afro-Amerikaanse miljardairs, maar wordt ze ook beschouwd als een van de meest invloedrijke vrouwen van onze tijden.

meisje5

Want het kleine meisje uit Mississippi is niemand minder dan Oprah Winfrey!

meisje6

Oprah’s verhaal toont aan dat je achtergrond niet je hele levensweg hoeft te bepalen. Door wilskracht en ambitie trotseerde ze alle obstakels en de armoede, en is ondanks haar moeilijke start in het leven een van ’s werelds meest succesvolle vrouwen geworden.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Dit meisje werd misbruikt, gebruikte drugs en was zwanger op haar 13e… maar je raadt nooit wie het nu is!
Sluiten