Dit meisje zou nooit meer kunnen praten. Totdat…

Marjolein 22 apr 2015 Images

Na de geboorte van Rylan Anne leek er niks aan de hand te zijn. Toen ze 1 jaar oud was begon ze haar eerste woordje te zeggen, net als andere leeftijdsgenoten. Alles was echter ‘kat’. Tot ze van de ene op de andere dag niets meer zei. Nooit meer, geen enkel woord.

lead3

De ouders van Rylan snapten er niks van en zijn naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd het Rettsyndroom geconstateerd. Een zeldzame aangeboren aandoening die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt en leidt tot ernstige geestelijke en lichamelijke invaliditeit. Zoals het er nu naar uitzag, zou ze nooit meer praten.

rylan-4

Tot ze in contact kwamen met een meisje uit Birmingham. Ze is 1 jaar ouder dan Rylan en heeft hetzelfde syndroom. Al is zij wel veel verder ontwikkeld dan Rylan. Dit komt omdat ze een Tobii heeft. Een apparaat dat op oogbewegingen reageert en zo voor haar kan communiceren. Het enige probleem was dat het apparaat 15.000 dollar kostte. Dat zouden Rylans ouders nooit bij elkaar kunnen krijgen.

rylan-3

Totdat ze David ontmoette. Een man die zich zo verbonden voelde met Rylan, dat hij een Facebook bericht postte en om hulp vroeg. Hij heeft hiermee 8.000 dollar opgehaald. Daarna ging het snel. Binnen korte tijd hadden ze het geld bij elkaar en konden ze de Tobii aanschaffen. Sindsdien is hun leven veranderd en kan Rylan communiceren met de buitenwereld.

Prachtig verhaal!

rylan-12

rylan-7

rylan-1

rylan-2

rylan-6

snug

rylan-13

rylan-10

screen-shot-2015-04-20-at-11-15-16-am

screen-shot-2015-04-20-at-11-13-11-am

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

thechive.com

Reageer op artikel:
Dit meisje zou nooit meer kunnen praten. Totdat…
Sluiten