Dit stel kreeg belabberde bediening… en gaf $100 fooi. Met een fantastische reden.

Bob van Toor 1 okt 2014 Pranks

Drie dagen geleden gingen Makenzie en Steven Schultz uit eten in Kazoku, een sushi-restaurant in de Amerikaanse staat Iowa. Ze hadden niet de leukste avond. Sterker nog, het was de nachtmerrie van elke restaurantbezoeker: hun ober deed er 20 minuten over om ze een glaasje water in te schenken, 40 minuten moesten ze wachten op een voorgerecht. Het hoofdgerecht? Een UUR later.

Je moet een bijzonder gezellig stel zijn om dan nog een goed gesprek te hebben aan tafel. Gelukkig zijn de Schultzjes dat wel. Kijk maar:

enhanced-8795-1412015381-11

 

Maar toen de avond éindelijk op z’n einde liep en ze de rekening betaalden, deden ze het tegenovergestelde van wat jij en ik zouden hebben gedaan: ze gaven hun ober 100 dollar fooi op een maaltje van $66.

enhanced-16339-1412016104-12

 

Makenzie deelde een foto van de rekening op Facebook, met een hartverwarmende boodschap er op.

3

 

Onder de foto schreef Makenzie hun verhaal: allebei hadden ze een paar jaar geleden in precies dezelfde positie gezeten als de ober. Hij deed zijn werk níet slecht, wisten ze. Het restaurant had gewoon te weinig personeel die avond voor de drukte.

4

Haar post ging in enkele uren viral, en duizenden mensen ondersteunden de boodschap van solidariteit, en verder kijken dan je ergernis is een restaurant (of bus, of kantoor…) om het grotere plaatje te zien. Daar zouden veel mensen nog wat van kunnen leren!

Makenzie en Steve kennen elkaar zelfs van de (veel te drukke) werkvloer: ze ontmoetten elkaar als obers bij een Bubba Gump Shrimp-restaurant. Ook daar waren ze vaak veel te druk bezet, vertelde Makenzie later aan de pers. ‘Soms heb je gewoon geen tijd om iedereen goede service te geven, ook al ben je aan het proberen, en nog meer aan het proberen.’ Dus in plaats van een fooi van 10%, besloot het stel de rotavond van de ober te veranderen in een topavond. Puur om hem te laten zien dat ze zijn harde werk op prijs stelden.

Bij navraag bij de restaurantmanager bleek inderdaad dat de ober in kwestie een goede, harde werker is, die toevallig die avond overvallen was door de drukte. En, eind goed al goed: de familie Schultz laat zien dat er hoop is na jarenlang hard werken – inmiddels heeft man Steven een eigen, goedlopend BBQ-restaurant.

 

enhanced-22792-1412021338-13

 
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

 

Reageer op artikel:
Dit stel kreeg belabberde bediening… en gaf $100 fooi. Met een fantastische reden.
Sluiten