Pranks 15 mrt 2017 Redacteur

Dochters van zeurende moeders worden succesvoller!

Het moederschap kan erg zwaar zijn. En soms lijkt het net of we alleen maar aan het zeuren zijn. We zeggen constant tegen onze dochters dat ze hun kamer op moeten ruimen, dat ze vroeg thuis moeten zijn, en dat ze hun huiswerk moeten doen – en de lijst gaat maar door en door…

En dat kan allemaal als een heel gedoe klinken, maar nieuw onderzoek toont aan dat dochters van zeurende moeders een grotere kans hebben om succesvol te worden in het leven.

In de periode 2004-2010, observeerde onderzoekers 15.500 meisjes van 13 en 14 in het Verenigd Koninkrijk.

Dit onderzoek toonde aan dat het stellen van hoge standaarden de kans op tienerzwangerschappen onder deze jonge meiden reduceert, verder vermindert het ook alle andere nadelige gevolgen van tienerzwangerschappen.

Bijvoorbeeld het behalen van je diploma wordt vele malen lastiger op het moment dat je een kind hebt waar je voor moet zorgen. En meisjes waar vaak tegen gezeurd wordt hebben een hoger kans om door te studeren na de middelbare school en hebben een lagere kans om werkloos te worden.

Het onderzoek dat werd uitgevoerd door de Universiteit van Essex toonde ook aan dat het verschil het grootst was voor tieners die lager opgeleid waren, en soms vrienden en/of leraren missen die hun motiveren.

Onderzoeker Ericka Rascon-Ramirez zegt, “Dat we in veel gevallen, wel slaagden in de dingen waarvan wij dachten dat we ze nodig hadden, zelfs als dit tegen de wil van onze ouders in was. Maar het maakt niet uit hoe hard we de aanbevelingen van onze ouders probeerde te vermijden, het lukt ze toch altijd om deze keuzes te beïnvloeden, zelfs de keuzes die we erg persoonlijk vinden.”

De ouder die het meest toegewijd is aan zijn of haar dochter heeft de meeste invloed op haar, en in de meeste gevallen is dat de moeder.

Dus houd in gedachte dat als je dochter niet luistert – of de deur dichtslaat – dan betekent dat niet dat ze op langer termijn er niet positief door beïnvloed wordt, door de dingen die je tegen haar zegt.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Dochters van zeurende moeders worden succesvoller!
Sluiten