Nieuws 6 aug 2018 HFMN

Vlieg helpt recordpoging Domino compleet naar de kloten

Stel je voor: ben je bezig met het wereld record Domino, helpt een vlieg je hele poging naar de kloten. Lekker gek!

Domino record kapot door vlieg

Sinners Domino Entertainment heeft afgelopen weekend een poging gedaan om haar eigen wereld record te verbreken. Het huidige record staat in het Guinness Book of World Records en stamt alweer uit 2009. Toen vielen er maar liefst 4.491.863 stenen om. Een wereld record wat in de boeken blijft staan, want SDE ging dit jaar achter een ander doel aan. Het wilde de meeste stenen in een kettingreactie krijgen. Niet van de hele wereld, maar van Duitsland. Een record wat met 600.000 stenen verbroken zou worden. Maar het ging niet helemaal zoals verwacht…

De poging stond voor afgelopen vrijdag in Frankfurt op de planning. En alles ging eigenlijk best goed. 22 mensen waren twee weken lang bezig met het opzetten van 596.229 Dominostenen. Wat denk je? Een vlieg ging op een van de steentjes zitten en zorgde voor een kettingreactie. Het hele zooitje donderde om en was niet meer te redden. Tijd om de poging nog af te maken was er niet meer. Helaas!

Toch nog een record

Ondanks het feit dat de poging voor meeste omgevallen steentjes niet gelukt is, zijn er wel vier andere wereldrecords gevallen. Het was namelijk de langste kettingreactie die er ooit plaatsgevonden heeft. Deze duurde maar liefst 15 minuten. Daarbij is het record voor langste domino muur, langste spiraal en grootste domino vierkant verbroken. Toch nog iets moois voor Sinners Domino Entertainment!

Reageer op artikel:
Vlieg helpt recordpoging Domino compleet naar de kloten
Sluiten