Drie wilde leeuwen doen iets onverwachts wanneer ze een meisje vinden die misbruikt is

Op dit verhaal is de uitspraak “dapper als een leeuw” heel goed van toepassing:

Toen er in 2005 een 12-jarige meisje in de buurt van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba verdwenen was, bereidde iedereen zich voor op het ergste. De autoriteiten waren al een week naar haar op zoek, maar hadden nog geen spoor gevonden.

Plotseling was er een belangrijke doorbraak in de zaak: het meisje was levend gevonden, in de buurt van de stad Bita Genet. Maar wie haar had gevonden, was een ongelooflijke verrassing!

Het meisje was ontvoerd door zeven mannen die haar wilde dwingen om met een van hen te trouwen. De 12-jarige werd geslagen, maar werd gered door een paar hele bijzondere helden: drie wilde leeuwen.

1472153953

Toen drie leeuwen door kregen wat er aan de hand was, verjaagden ze de mannen die het meisje hadden ontvoerd. Toen de politie het meisje vonden, werd zij bewaakt door de leeuwen.

”Ze stonden bij haar op wacht toen we haar vonden, boden haar aan als een geschenk en liepen terug naar het bos,” vertelde politie-agent Wondimu Wedajo aan Fox News.” Het meisje, de jongste uit een gezin van vier, was duidelijk in shock door de aanval en werd direct behandeld voor haar verwondingen.

1472153989

De leeuwen hadden het meisje op het nippertje gered, maar de vraag die op ieders lippen lag waarom de wilde leeuwen het meisje niet aanvielen? Er werd gesuggereerd dat de leeuwen het gehuil van het meisje verwarden met het gejank van één van hun jongen, en daarom de behoefte voelden om haar te beschermen.

”Als de leeuwen haar niet hadden gered, was het veel erger aflopen. Deze jonge meisjes worden verkracht en geslagen om hen te dwingen om het huwelijk te accepteren”, zei Wedajo.”

1472154011

Het was alsof de leeuwen voelden dat het meisje in gevaar was, en dat ze hulp nodig had. De leeuwen verdwenen voordat iemand de kans had om hen te bedanken, maar niemand zal hun hulp ooit vergeten.

Reageer op artikel:
Drie wilde leeuwen doen iets onverwachts wanneer ze een meisje vinden die misbruikt is
Sluiten