Pranks 29 dec 2017 Redacteur

Drink je veel gin & tonic’s? Dan kan je zomaar een psychopaat zijn…

Als je geniet van bittere smaken, zoals gin en tonic, dan spijt het me dit te vertellen, maar je bent misschien een psychopaat.

Psychologen van Innsbruck University in Oostenrijk, geloven dat degenen onder ons die van de bittere smaak van tonic water, zwarte koffie en donkere chocolade houden eerder tekenen van sadisme, narcisme en machiavellianisme vertonen – dus meer geneigd zijn om te behagen uit de pijn van andere mensen zijn koud van hart, ego├»stisch en hebben geen empathie. Bloedige hel; nogal de lijst dat, is het niet?

De onderzoekers voerden twee experimenten uit op 953 mensen. In twee verschillende onderzoeken kregen mannen en vrouwen een lijst met voedingsmiddelen te zien, inclusief bittere, zure, zoute en zoete producten.

Ze werden vervolgens gevraagd om elk item te beoordelen op een zespuntsschaal; ze kregen toen persoonlijkheidsvragenlijsten om hun niveaus van emotionele stabiliteit, machiavellisme, agressie en een ‘neiging tot alledaags sadisme’ te meten door een reeks (rare) vragen te stellen zoals ‘Ik geniet van mensen pijnigen’.

Toen de onderzoekers de twee stapels gegevens met elkaar vergeleken, ontdekten ze dat degenen die genoten van bitter eten en drinken ook een neiging toonden voor al dat slechte spul.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Drink je veel gin & tonic’s? Dan kan je zomaar een psychopaat zijn…
Sluiten