Images 10 mei 2016 Mark

Duitse herder redt Britse soldaten na hinderlaag van IS-strijders

Een Duitse herder heeft naar horen zeggen de levens gered van een groep SAS (Special Air Service) militairen nadat ze in een hinderlaag van ISIS waren gekomen. En hij liep daarbij geen schrammetje op!

Volgens The Sun kwamen de soldaten terug van een 10-daags trainingsprogramma voor Peshmerga-vechteres. De Duitse herder zat met Britse soldaten in een van de vier voertuigen.

Opeens ging er een bom af en werden ze omsingeld door 50 ISIS-terroristen. De SAS-soldaten verdeelden zich in twee groepen om dekking te zoeken en terug te vuren. De hond werd losgelaten en viel direct twee terroristen aan.

De eerste werd in zijn nek en gezicht gebeten, de tweede zag zijn arm en been in stukken gescheurd worden. Ze wisten zich met moeite te ontdoen van de hond en weg te komen.

hond

Een bron vertelde de Daily Star Sunday: “Military dogs sometimes accompany the SAS on operations. They are often used in strike operations and may well enter a building before any troops.

“The Alsatian was with the team in a training role but when the troops came under fire it was desperate to get involved.

“It could sense the tension and had an overpowering urge to protect it’s handler and the other troops.

“When the dog was unleashed it went after the greatest threat without consideration for its own safety – this is what they are trained to do.

“A snarling Alsatian running at you is very frightening and probably not something the jihadis had encountered. The dog did its job and returned to its handler with its tail wagging.”

US air support maakte dat de terroristen definitief werden verdreven. Maar de Duitse herder was de grootste held van de dag.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Duitse herder redt Britse soldaten na hinderlaag van IS-strijders
Sluiten