Pranks 22 dec 2017 Redacteur

Eekhoorn klopt al acht jaar elke dag op dit raam…

De band tussen mensen en dieren kon ontzettend hecht zijn. En we hebben het niet zomaar over honden en katten. Soms kunnen ook wilde dieren een bijzondere band met mensen ontwikkelen.

Nadat Brantley Harrison en haar familie in 2009 een eekhoorn redden, lieten ze haar terug vrij in het wild en hadden niet verwacht haar ooit terug te zien.

Maar acht jaar later komt het eekhoorntje, dat ze Bella noemden, nog elke dag een bezoekje brengen – zolang er maar een beetje voedsel is om te eten natuurlijk.

In 2009 werd de wilde eekhoorn aangevallen door een uil en overleed bijna. Maar gelukkig namen Brantley en haar familie het diertje in huis en pamperden haar terug gezond.

De familie behandelde Bella als een lid van de familie en gaven haar een dieet van noten en vruchten te eten. Bella bleef bij hen tot de lente van 2010. Toen was ze eindelijk helemaal genezen.

Uiteindelijk nam de familie Harrison afscheid van Bella en lieten haar weer vrij in het wild. Maar het feit is dat Bella nooit ver weg ging. Ze bezoekt haar familie nog vrijwel dagelijks – hoewel het al acht jaar geleden is dat de familie haar leven redde.

“Bella zit altijd bij de voordeur te wachten tot iemand haar opmerkt. Ze springt zelfs voor het raam van de eetkamer zodat we haar zouden kunnen zien”, vertelde Brantley aan The Dodo.

Het meest ongelofelijke is nog dat ze acht jaar later terugkwam om hulp te vragen voor een gekwetst pootje – en bleek dat ze ook nog eens zwanger was. Dus bleef Bella nog eens een maand bij de familie.

Bella herinnert zich dus niet alleen wie haar familie is, ze kwam ook nog eens terug om een nieuwe mijlpaal met haar te delen.

“Het was echt geweldig om de baby die ik opvoedde haar eigen baby’s te zien grootbrengen”, vertelde Brantley Harrison nog.

Reageer op artikel:
Eekhoorn klopt al acht jaar elke dag op dit raam…
Sluiten