Pranks 21 feb 2018 Redacteur

Eén keer per week vis eten laat kinderen beter slapen én hoger scoren op IQ-testen

Kinderen die eenmaal per week of vaker vis eten, slapen beter en scoren gemiddeld hoger op IQ-tests dan kinderen die nooit vis eten of minder dan één keer per week, volgens de vorige maand gepubliceerde studie in het tijdschrift Scientific Reports.

Studies hebben een verband aangetoond tussen omega-3 vetzuren – essentiële vetzuren gevonden in vele soorten vis, waaronder zalm, sardines en tonijn – en verbeterde intelligentie en betere slaap.

Voor de nieuwe studie antwoordden meer dan 500 Chinese kinderen tussen 9 en 11 jaar hoe vaak ze in de voorgaande maand vis hadden gehad, met opties variërend van “nooit” tot “minstens één keer per week”. Op twaalfjarige leeftijd voltooiden de kinderen een IQ-test die hun verbale en non-verbale vaardigheden scoorde.

Kinderen die wekelijks vis aten scoorden 4,8 punten hoger op de IQ-tests dan degenen die zeiden dat ze “zelden” of “nooit” vis aten. Omdat de kinderen jong waren, vroegen de onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania niet welke vis ze aten. “Soms scoorde eters van vissen 3,3 punten hoger op IQ-examens.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Eén keer per week vis eten laat kinderen beter slapen én hoger scoren op IQ-testen
Sluiten