Pranks 22 feb 2018 Redacteur

Een middelvinger geven kan je binnenkort een boete kosten!

Dat misdrijf is strafbaar met een boete van maximaal driekwart van het wekelijkse salaris van een persoon, tot 1.000 euro – en het laatste wat u wilt, is dat die idioot de laatste lach krijgt.

Een andere manier waarop je in de problemen kunt komen door iemand de vinger te geven, is ‘niet de juiste controle hebben over een motorvoertuig’. Technisch gezien als je hand een weg van het stuur is, is de auto niet volledig onder controle.

Andere manieren waarop u het risico kunt lopen dat u niet de juiste controle heeft, zijn onder meer eten, drinken of kaarten / boeken lezen.

De mogelijke boete daarvoor is ook 1.000 – of – tot 2.500 euro als je een voertuig bestuurt dat is ontworpen om maximaal acht mensen te vervoeren.

Het nieuws volgt eerder vandaag, toen de senior politie waarschuwde dat mensen die tijdens het autorijden verspillen, te maken krijgen met de beschuldiging ‘rijden zonder de nodige zorg en aandacht’.

Veroordeling voor die overtreding kan een verbod van de wegen, punten op uw rijbewijs of een boete van maximaal 2500 euro omvatten – een vrij forse straf eigenlijk.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Een middelvinger geven kan je binnenkort een boete kosten!
Sluiten