Pranks 19 mrt 2018 Redacteur

In een relatie zitten maakt dat je sneller dik wordt

De vele voordelen van een relatie zijn uiteraard goed gedocumenteerd. Je hebt altijd iemand om je schouders te wrijven aan het einde van de lange dag, er is nog een betaalpakket om de rekeningen te splitsen, je krijgt nooit koude tenen in bed …

Maar blijkbaar is er één nadeel – nou ja, op zijn minst één – om lief te hebben.

Volgens een nieuw onderzoek aan de universiteit van Queensland in Australië is het verhaal van mensen in een relatie die aankomen gewoon waar.

In de uitgebreide studie analyseerden onderzoekers gegevens van een decennium van meer dan 15.000 mensen en ontdekten dat paren in gelukkige relaties gemiddeld 5,8 kg meer wogen dan hun enige tegenhangers.

Wat meer is, zij ontdekten ook dat die gekoppeld-up een gemiddelde gewichtstoename van 1,8 kg per jaar had.

“Huwelijk (of de facto relaties) komt met echtelijke verplichtingen, zoals gewone familie maaltijden,” aldus de onderzoekers.

“Hoewel ze meer gezonde voedingsmiddelen zoals groenten en fruit en minder fastfood kunnen bevatten, consumeren mensen vaak grotere porties en meer calorieën in het gezelschap van anderen dan alleen, wat resulteert in een verhoogde energie-inname.”

De studie bleef uitleggen: “Huwelijk en samenwonen hebben ook het potentieel om ongezond gedrag aan te moedigen, omdat paren vaak gedrag vertonen zoals eten, tv kijken en samen alcohol drinken,” vermelden de bevindingen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
In een relatie zitten maakt dat je sneller dik wordt
Sluiten