Pranks 14 dec 2017 Redacteur

Eigenwijs zijn en hard werken is de sleutel tot een langer leven

Onderzoekers hebben ontdekt dat koppig zijn van cruciaal belang kan zijn om langer te leven – evenals een positieve ingesteldheid en een sterke arbeidsethos.

Een nieuw onderzoek naar de mentale en fysieke gezondheidsniveaus van Italianen in de leeftijd tussen 90 en 101 vond dat veel van de gepensioneerden deze psychologische kenmerken gemeen hadden.

De studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift International Psychogeriatics, concludeerde dat een van de redenen waarom de deelnemers zo lang hadden geleefd, was omdat ze over het algemeen geestelijk gezonder waren dan hun jongere familieleden. Het hebben van een vaste baan en een huis kan daar iets mee te maken hebben, maar weet je.

De academici beweren dat hardnekkig zijn psychologisch goed voor je kan zijn, omdat koppige mannen minder geneigd zijn om zich af te vragen wat anderen van ze denken.

De OAP’s bleken ook een gemeenschappelijke passie voor het landelijke leven te hebben. Misschien is het tijd om naar het land te verhuizen en dan de trage levensstijl te omarmen…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Eigenwijs zijn en hard werken is de sleutel tot een langer leven
Sluiten