Emotionele laatste woorden van meisje dat deed wat haar moeder van haar vroeg

Onderstaand gedicht is geschreven door een anonieme vrouw. Het herinnert ons eraan wat de gevolgen kunnen zijn van in de auto stappen met een slok op. Het is geen vrolijk bericht maar als het voorkomt dat er iemand dronken achter het stuur gaat zitten kan het levens redden. En dat is het delen toch zeker waard.

Ik ging naar een feestje Mama. Ik herinnerde me nog wat je zei. Je vertelde me dat ik niet moest drinken Mama. Dus nam ik een cola.

Ik voelde me echt trots van binnen Mama. De manier op hoe ze zeggen dat ik dat zou zijn. Ik had niet gedronken en wel gereden Mama. Terwijl anderen zeiden dat ik het toch wel zou doen.

Ik wist dat ik het goede deed, Mama. Ik weet dat je altijd gelijk hebt. Nu eindigt het feestje eindelijk Mama. En iedereen rijdt weg uit het zicht.

Terwijl ik mijn auto instapte Mama. Ik wist dat ik veilig thuis zou komen. Vanwege de manier hoe jij mij hebt opgevoed. Zo verantwoordelijk en zo lief.

Ik reed weg Mama. Maar op het moment dat ik de weg op reed zag de andere auto mij niet Mama. En reed mij keihard aan.

En hoe ik daar lag op de straat Mama. Ik hoorde de politieagent zeggen. “De andere man is dronken” Mama. En nu ben ik degene die moet boeten.

Ik ben hier dood aan het gaan Mama… Ik hoopte dat je hier snel zou zijn. Hoe kon dit mij overkomen Mama? Mijn hele leven is als een ballon geknapt.

Er is overal bloed om me heen Mama. En het meeste bloed is mijn bloed. Ik hoorde de ambulancebroeder zeggen dat ik in een hele korte tijd dood zal gaan Mama.

Ik wou je alleen vertellen Mama, dat ik zweer dat ik niets gedronken had. Het waren de anderen Mama. De anderen dachten niet na.

Hij was waarschijnlijk op hetzelfde feestje als ik. Het enige verschil is, hij dronk en ik ga dood.

Waarom drinken mensen Mama? Het kan je hele leven kapot maken. Ik voel nu een scherpe pijn. Pijn zoals een mes.

De man die me heeft aangereden loopt rustig rond Mama, en ik vind het niet eerlijk. Ik lig hier op de grond en ben aan het overlijden en het enige wat hij kan doen is staren.

Zeg tegen mijn broertje dat hij niet moet huilen Mama. Vertel Papa om sterk te blijven. En wanneer ik naar de hemel ga Mama, schrijf dan “Papa’s Kleine Meid” op mijn graf.

Iemand had hem moeten vertellen, Mama, dat hij niet moest drinken en rijden. Als alleen zij het tegen hem hadden gezegd Mama, zou ik nu nog leven.

Mijn adem wordt korter Mama. Ik begin bang te worden. Huil alsjeblieft niet voor mij Mama. Wanneer ik je nodig had was je er altijd voor mij.

Ik heb nog een laatste vraag Mama. Voordat ik vaarwel zeg.

Ik had niet gedronken en gereden. Dus waarom ben ik degene die dood moet gaan?

Reageer op artikel:
Emotionele laatste woorden van meisje dat deed wat haar moeder van haar vroeg
Sluiten