Energiedrankjes blijken nog veel gevaarlijker voor je dan we dachten!

Redacteur 1 mrt 2017 Pranks

Pak jij ook een energie drankje als je een oppepper nodig hebt? Misschien wil je minderen met koffie of frisdrank? Als dat zo is, Zou je wel 2 keer na moeten denken. Energie drink kan veel gevaarlijker zijn dan we eerst dachten.

drank

Een onderzoek over het consumeren van energie drink door het Danish National Food instituut toont aan dat 42 procent van de deelnemers aan dit onderzoek bijwerkingen ondervonden.

En deze bijwerkingen waren alles behalve plezierig…

Vele van ons hebben een gewoonte ontwikkelt waarbij we energie drink drinken om een oppepper te krijgen gedurende de dag. Deze drankjes bevatten veel suiker en caffeine, die ons de benodigde energie geeft.

Maar een groot onderzoek met 3.682 energie drinkers hebben schokkende resultaten opgeleverd. Het consumeren van energie drankjes kunnen schadelijke bijwerkingen hebben, en ook schadelijke consequenties op langer termijn.

Uit het onderzoek bleek ook dat het consumeren van grote hoeveelheden cafeïne en andere ingrediënten in de drankjes, een aantal gevolgen heeft:

– Slapeloosheid.
– Hartkloppingen.
– Rusteloosheid.

Vergelijkbare onderzoeken hebben ook andere schadelijke tekenen aangetoond, onder meer de volgende:

– Hoofdpijn en migraine.
– Allergische reacties.
– Depressie en angstaanvallen.
– Het vrijkomen van de stres hormonen.
– Afhankelijkheid.

42 procent van de deelnemers aan dit onderzoek ondervonden bijwerkingen van het consumeren van energie drankjes. De bijwerkingen waren natuurlijk het resultaat van de combinatie van de ingrediënten in deze drankjes, maar boven alles, was de grootste oorzaak de grote hoeveelheden caffeine en suiker.

Ook al kunnen deze bijwerkingen genezen en verminderd worden, de beste manier om hiervan te komen blijft toch, het stoppen met het drinken van energie drankjes.

Maar de risico van het drinken van energie drank blijft hier niet alleen bij. Het Deense onderzoek toonde ook aan dat de verhoogde inname van frisdrank met veel suiker, het risico op diabetes type 2, obesitas, tandbederf en tanderosie verhoogd.

Het hoge suiker gehalte verhoogd het risico op potentiële fatale complicaties. Energie drankjes worden geclassificeerd als een van de meest gevaarlijke drankjes die je kunt kopen. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat energie drankjes soms wel 10-30 procent meer suiker bevatten dan normale frisdranken.

Reageer op artikel:
Energiedrankjes blijken nog veel gevaarlijker voor je dan we dachten!
Sluiten