Pranks 15 feb 2018 Redacteur

Er bestaat niets als liefde op het eerste gezicht, het is lust op het eerste gezicht!

Het is een mythe van Hollywood: wanneer twee mensen in een oogwenk beseffen dat ze degene hebben ontmoet met wie ze de rest van hun leven willen doorbrengen. In de realiteit zullen gelukkige, gelukkige koppels je ook vertellen, misschien een beetje te zelfvoldaan, en dat doen in elkaars ogen kijken, hoe het simpelweg “liefde op het eerste gezicht” was. Wederzijds, natuurlijk.

Het spijt ons de gemoedsmuziek te verwennen, maar een nieuw artikel in persoonlijke relaties – een van de eerste pogingen om dit fenomeen wetenschappelijk te bestuderen – komt tot de conclusie dat hoewel het geloven van iemand die meteen verliefd is, het een echte ervaring lijkt te zijn, het is niet echt over liefde helemaal, maar meer te maken met fysieke aantrekkingskracht (en het is zelden wederzijds). En terwijl mensen die zich herinneren dat ze op het eerste gezicht verliefd waren geworden op hun partner, hun relatie als meer gepassioneerd beschrijven in het heden, is hun herinnering waarschijnlijk weinig meer dan een “geconfirmeerde herinnering” – een “projectie van hun huidige gevoelens in het verleden” .

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Er bestaat niets als liefde op het eerste gezicht, het is lust op het eerste gezicht!
Sluiten