Pranks 11 jan 2018 Redacteur

Er kleven overduidelijk niet alleen voordelen aan veganistisch zijn…

Veganisme wordt al heel lang gesteund door het idee dat het niet alleen een gezondere optie is dan een op vlees gebaseerd dieet, maar het is ook goed voor het milieu – en bespaard uiteraard de slachting van miljarden dieren per jaar.

Hoewel er veel bewijs is om het idee te ondersteunen dat de huidige landbouwpraktijken waarbij vee betrokken is niet duurzaam of goed zijn voor onze planeet, zijn er ook milieu-, culturele en economische kwesties die verband houden met veganisme.

Om te beginnen vergeleken onderzoekers van de Carnegie Mellon University 10 eetpatronen en ontdekten dat minder land wordt gebruikt om een ​​dieet te ondersteunen dat vlees en zuivel bevat, in tegenstelling tot een dieet dat volledig gebaseerd is op veganisme. Volgens de Guardian komt dat omdat een levensstijl die gebaseerd is op zowel planten als vlees, gebruikmaakt van alle beschikbare grond, in plaats van alleen de delen die de groei van gewassen ondersteunen.

Het is echter de moeite waard om in gedachten te houden dat de vleesindustrie volgens niemand anders dan de Verenigde Naties een ‘grote stressfactor is voor veel ecosystemen en voor de hele planeet’. Watersystemen zijn beschadigd, de land- en luchtkwaliteit is gedaald en er zijn veel natuurlijke hulpbronnen nodig om deze dieren groot te brengen en te laten grazen.

Maar het is niet zo dat het verbouwen van groenten of fruit ongelijk is.

Zo is de snelheid van landbouwavocado’s op dit moment onhoudbaar, aldus The Conversation. Met Mexico dat 30 procent van de avos in de wereld produceert, betekent de groeiende honger naar de heerlijke groene groente dat het Midden-Amerikaanse land meer bosgebieden moet opruimen om de vraag bij te houden. Hetzelfde wordt gezien met de productie van sojabonen in het Amazonegebied.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Er kleven overduidelijk niet alleen voordelen aan veganistisch zijn…
Sluiten