Beelden laat jou zien wat er gebeurt bij een abortus. (Deel dit als je ook tegen abortus bent)

Redacteur 13 apr 2017 Pranks

Bij zwangerschappen vanaf 13 weken (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie) wordt abortus uitgevoerd met behulp van instrumenten. Dit wordt ook wel een tweede trimester abortus genoemd.

Met een speculum (eendenbek) wordt de baarmoedermond eerst zichtbaar gemaakt en daarna wat verder opgerekt met behulp van instrumenten. De vrucht wordt verwijderd en met een plastic zuigbuisje wordt de baarmoeder verder leeggemaakt.

abortus

De behandeling wordt uitgevoerd door een abortusarts en geassisteerd door één of twee verpleegkundigen en duurt ongeveer 30 minuten. De meeste vrouwen ervaren pijn tijdens de behandeling. Deze pijn is te vergelijken met (hevige) menstruatiepijn. U kunt tot enkele dagen na de behandeling last hebben van buikkrampen en er kan wat bloedverlies optreden, vergelijkbaar met een normale menstruatie.

In de onderstaande animatie video wordt laat de abortusarts exact zien wat er gebeurt. Deze vorm van abortus staat ter discussie en wordt door veel artsen niet meer uitgevoerd.

Wat vind jij van deze tweede trimester abortus? Bekijk de schokkende beelden hieronder en laat ons in een reactie weten wat jij hiervan vindt.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Beelden laat jou zien wat er gebeurt bij een abortus. (Deel dit als je ook tegen abortus bent)
Sluiten