Pranks 29 dec 2017 Redacteur

Chips eten is net zo verslavend als drugs!

We eten het allemaal, soms vaker dan nodig: chips. Wat blijkt nu? Chipsverslaving bestaat! Neuroloog Tony Goldstone voerde een onderzoek uit bij mensen met overgewicht waarbij hij de hersenen van snackers vergeleek met die van drugsverslaafden. Wat bleek? Er waren verrassend veel overeenkomsten tussen de hersenactiviteit van deze mensen in bepaalde situaties.

Zo liet hij de proefpersonen bij het onderzoek foto’s zien van chips en ander junkfood terwijl hun hersenen werden gescand. Dit had hetzelfde effect op de proefpersonen als het laten zien van foto’s van drugs of alcohol aan een verslaafde.

Uit ander onderzoek van Marion Hetherington, Professor of Biopsychology aan Leeds University, kwam dat wanneer we chips of snoep uit een zak eten, we praktisch altijd doorgaan tot de zak leeg is. De wetenschap is dus duidelijk. Volgende keer maar gewoon in een bakje doen? En niet te veel?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Chips eten is net zo verslavend als drugs!
Sluiten