Pranks 28 okt 2017 Redacteur

Experts zeggen dat restanten van de Ark van Noach zijn gevonden!

ark1

Voor het eerst in de geschiedenis is er ‘bewijs’ geleverd voor de vondst van de ark van Noach. Dat zegt Gerrit Aalten, die al 35 jaar onderzoek doet naar mogelijke resten van het schip. “De documentatie van hout en aardewerk is uniek.”

Het verhaal gaat dat de ark van Noach is gevonden. Toch spreekt Aalten overtuigd van bijzonder nieuws. “Nadat een Turkse berggids in de zomer van 2008 de ark ontdekte, hebben Chinese en Turkse documentairemakers nader onderzoek gedaan. Zij zijn de ark binnengegaan, hebben daar gefilmd en een kleine dertig objecten in beeld vastgelegd. Het gaat om hout, aardewerk en voedselresten.”

ark5

Aalten is aan het onderzoeksteam toegevoegd, naar eigen zeggen vanwege zijn kennis van het onderwerp. Dinsdagmiddag presenteren een delegatie van het team en een functionaris van de Turkse overheid de tot nu toe beschikbare onderzoeksresultaten op Kasteel De Vanenburg in Putten. Eerder deden zij dat in Hongkong en Peking.

De ark ligt volgens het team op ruim 4000 meter hoogte op de berg Ararat in het oosten van Turkije. “Hij is bedolven onder ijs en rotsachtige grond”, zegt Aalten. “De ingang ligt 3 meter diep en moest uitgegraven worden. Toch is het gelukt om binnen te komen.”

ark2
ark3

Wat de documentairemakers aantroffen, wijst volgens Aalten ‘zonder twijfel’ op resten van de ark. “Er zijn ruimten gevonden die lijken op stallen. Er ligt een balk met acht pinnen met vierkanten koppen, waarschijnlijk bedoeld om dieren aan vast te binden. Er bevindt zich een boomstam met traptreden erin. Niet geschikt voor dieren, wel voor mensen. Daarbij denk ik aan Noach en zijn familie, die tijdens de bouw in en uit de ark moesten kunnen.”

Het kost Aalten weinig moeite de lijst met opzienbare vondsten uit te breiden. “Er zijn deurtjes van 1 bij 0,5 meter gevonden, waar alleen dieren door kunnen. Ook is er aardewerk aangetroffen: schalen, voederbakken. Op de grond liggen duizenden witte bolletjes: waarschijnlijk voedselresten.”

ark4

De documentairemakers raakten onder de indruk van het technisch vernuft van wat zij zagen. “Ze troffen hoogwaardige houtverbindingen aan. Veel planken –volgens een blinde houttest zijn ze zo’n 4800 jaar oud– zijn schuin afgewerkt en laten op de hoeken een zwarte substantie zien. We weten vanuit de Bijbel dat de ark met pek was afgewerkt.”

Wat denken jullie. Genoeg bewijs? Hebben we hem ein-delijk gevonden??

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Experts zeggen dat restanten van de Ark van Noach zijn gevonden!
Sluiten