Pranks 6 mrt 2018 Redacteur

Fiorentina eert overleden aanvoerder met salaris voor het leven voor vrouw en dochter

Het trieste nieuws van de overleden Fiorentina-aanvoerder Davide Astori (31) heeft een groot impact op iedereen in de voetbalwereld en Florence in het speciaal. De Italiaans international overleed een dag voor de competitiewedstrijd in een hotel in zijn slaap.

De club heeft inmiddels laten weten dat het voor de rest van het leven van zijn vrouw en dochter hun zijn salaris zullen betalen. “Het is een ongelooflijke tragedie”, aldus clubeigenaar Andrea Della Valle in de Italiaanse media. “Als ik denk aan zijn familie en aan de medespelers, weet ik gewoon niet wat ik moet zeggen. Hij zou maandag een nieuw contract tekenen zodat hij zijn carrière in Florence zou kunnen afsluiten.”

“Ik ben trots dat ik Davide heb mogen kennen. Hij was de eerste die geloofde in de ommekeer bij deze club en we zullen hem altijd blijven missen. Hij was een ware aanvoerder. Hij was een speciaal figuur in de kleedkamer, dat zag je wel aan de bewondering die zijn medespelers voor hem hadden.”

De voetbalwereld reageerde ook geschokt:

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Fiorentina eert overleden aanvoerder met salaris voor het leven voor vrouw en dochter
Sluiten