Nieuws 14 sep 2018 HFMN

Flitspaal checkt nu of je op je telefoon zit tijdens het rijden

Rijden met de telefoon in je klauw: da’s niet zo’n best idee. Maar laat je het niet voor de veiligheid, doe het dan voor de portomonnee. Vanaf nu gaat een flitspaal je namelijk controleren.

Flitspaal pakt telefoongebruik aan

Gebruik jij je telefoon terwijl je achter het stuur zit? Dan ben je een lamlul! En we weten dat we hiermee een grote groep bestuurder beledigen, want er zijn genoeg mensen die dit doen. Maar de flitspalen in het Verenigd Koninkrijk zijn een mooi voorbeeld voor de rest van de wereld. Ze checken namelijk of bestuurders op een hun telefoon zitten of niet. Zo heb je in no-time een bon aan je broekje hangen.

De flitspalen zijn voorzien van een flink stukje hoogstaande technologie. De camera’s checken niet alleen of je op de telefoon zit, maar ook bij andere zaken ben je de lul. Of je nu zonder gordel rijdt, zit te drinken of zit te eten tijdens het rijden: de camera’s leggen het vast. De flitspalen werken met LED infrarood en zien er totaal niet uit als flitspalen. Ze zijn dus niet alleen gedetailleerd als de pest, maar ook nog eens sneaky!

Beetje boos geworden van deze move? Check dan dit artikel even om de stress te verlichten!

Reageer op artikel:
Flitspaal checkt nu of je op je telefoon zit tijdens het rijden
Sluiten