Nieuws 3 sep 2018 HFMN

Fortnite spelertje spendeert 1000 euro uit moeders portemonnee

Kinderen gaan keihard los op Fortnite, maar deze jongen weet het wel heel bont te maken. Moederlief is namelijk 1000 euro lichter door het spel en is daar alles behalve blij mee.

Moeder 1000 euro lichter door Fortnite

Het leek zo leuk: een kindje. Lekker samen leuke dingen doen, hem grootbrengen en genieten van het leven. Maar deze vrouw zou afgelopen week de beslissing toch wel heel even vervloekt hebben. Haar zoon spendeerde namelijk 1000 euro in Fortnite en dat betaalde hij, uiteraard, niet uit eigen zak.

De 46-jarige Cleo Bucket, alleenstaande moeder van twee, kreeg de schrik van haar leven. Ze zag namelijk meer dan 1000 euro van haar rekening verdwijnen aan Fortnite. En dat kon maar door een iemand komen: haar 10-jarige zoontje. De jongen had, zonder dat ze het wist, haar creditcard gebruikt om dingen op Fortnite te kopen. Zestig euro hier, vijftig euro daar en voor dat hij het wist ging hij over de 1000 euro heen. Maar het ergste van alles: Cleo heeft polio, zit in een rolstoel en kan niet werken. Ze krijgt elke maand 700 euro om rond te komen en kan tot ongeveer 1250 euro uitgeven per maand. Dubbele OUCH!

Hulp voor Cleo

Cleo weet niet waar ze het zoeken moet, maar hulp heeft ze het nodig. Ze belde de bank, maar die konden niks doen. Vervolgens nam ze contact op met Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, maar ook die konden niks voor haar betekenen. Het geld is ze kwijt en ziet ze hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug.

De zoon zal het flinke geintje toch ook moeten voelen. Omdat er weinig geld over is om van te leven, moet ze het van zijn spaarrekening halen. Maar echt boos is Cleo niet op haar zoon. Dit laat ze weten tegenover Wales Online.

‘Mijn zoon begreep niet wat hij aan het doen was. Hij is pas 10! Hij snapt niet dat het echt geld is.’

Dus onthouden kinders: niet de bankpas van je moeder jatten voor Fortnite. Probeer die van papa maar….(NIET DOEN!)

Je bakkes opengevallen van dit nieuws? Dan moet je dit eens lezen!

Reageer op artikel:
Fortnite spelertje spendeert 1000 euro uit moeders portemonnee
Sluiten