Nieuws 3 sep 2018 HFMN

Mensen die Friends kijken zijn slimmer en maken betere examens

Moeite met het maken van proefwerken en examens? Smijt je achterkant dan op een stoel en begin met het kijken van Friends. Want dat brengt, volgens onderzoek, veel voordelen met zich mee!

Friends kijkers slimmer en beter in examens

We geloven vaak dat het kijken van diepgaande documentaires en leerzame programma’s veel goeds doet voor onze hersenen. En dat is ook zeker waar. Maar we denken ook dat het kijken van een sitcom met een zak chips op de bank, niet veel goeds voor ons is. Maar dat laatste is dus helemaal niet waar! Zeker niet wanneer deze bingewatch-sessie uit afleveringen van Friends bestaat.

Volgens een poll van DIRECTV zijn mensen die Friends kijken een stuk succesvoller tijdens toetsen en examens. Dit deed het platform door SAT scores te vergelijken met series die mensen kijken. De mensen die het hoogste scoren tijdens de examens keken voornamelijk naar Friends. En dat klinkt ons als muziek in de oren.

House of Cards en South Park

De mensen die het hoogste scoren tijdens hun examens keken overigens niet alleen naar Friends. Ook South Park, The Simpsons, House of Cards, Top Gear en Sherlock werden gekeken door de mensen met een hoog Einstein gehalte. Maar hoe zit het eigenlijk met mensen die laag scoren op examens?

Mensen die minder goed scoorde tijdens hun examens keken voornamelijk series als Breaking Bad en Game of Thrones. Ook Dexter, Band of Brothers en Arrested Development kwamen voor in de lijst.

Sta je gek te kijken van dit nieuws? Wat dacht je dan van deze leipe shit?

Reageer op artikel:
Mensen die Friends kijken zijn slimmer en maken betere examens
Sluiten