Pranks 27 dec 2017 Redacteur

Geen 8 uur per dag slapen kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid…

Een slaapdeskundige heeft ontdekt hoeveel problemen niet genoeg slaap kunnen veroorzaken, waaronder een verhoogd risico op kanker, dementie, hartaanvallen en zelfs onvruchtbaarheid. Geen energiedrank gaat dat oplossen.

Sprekend in een video gefilmd voor Business Insider, schetste Matthew Walker, hoogleraar neurowetenschappen en psychologie aan UC Berkeley, de enorme hoeveelheid schade die een gebrek aan slaap kan veroorzaken.

Walker ging zelfs zo ver om te zeggen dat wakker zijn ‘in essentie een hersenbeschadiging op een laag niveau’ is, dat we echt acht uur per nacht nodig hebben om te herstellen.

“We weten zeker dat een gebrek aan slaap er feitelijk voor zorgt dat je hersenen in eerste instantie geen nieuwe herinneringen meer kunnen maken”, aldus Walker.

“Het is bijna alsof zonder slaap de geheugeninbox van de hersenen wordt afgesloten en je geen nieuwe ervaringen kunt vastleggen in het geheugen.

“Dus die nieuwe inkomende informatie-e-mails worden gewoon gestuiterd, en je krijgt het gevoel dat je een geheugenontsteking hebt. Je kunt die nieuwe herinneringen in essentie niet maken en maken.”

Walker legde uit dat niet genoeg slaap zal leiden tot de verhoogde ontwikkeling van een toxisch eiwit dat bèta-amyloïde wordt genoemd in de hersenen, vaak geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Geen 8 uur per dag slapen kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid…
Sluiten