Pranks 7 apr 2018 Redacteur

Geen seks hebben, maakt je meer vatbaar voor dipjes, beweren experts

Minder seks hebben, maakt je volgens experts sadter. Mensen moeten regelmatig seks hebben om zich op hun best te voelen, zeggen experts, en het lijkt erop dat vrouwen het meest lijden onder een gebrek aan actie – gevoelens van traagheid, vermoeidheid en een verlies van libido behoren tot de resultaten van een langdurige droge periode.

“Wanneer mensen seks hebben, hebben ze meestal huid-op-huid contact en dit soort contact is de eerste primaire manier waarop wij als mensen getroost worden [als baby’s bij onze moeders],” vertelde seksedokter Sari Cooper aan Readers ‘Digest.

“Seksuele connectie geeft partners veel huid-op-huid strelen en aanraken en kan helpen om elkaars gemoedstoestand te reguleren.

“Voor sommige mensen die zich onthouden van seks, beginnen ze zich trager te voelen, met minder vitaliteit en honger naar seks,” voegde ze eraan toe. “‘Uit het oog, uit het hart’ is hoe sommige van mijn klanten het scenario beschrijven. ‘

Een gebrek aan seks kan ook leiden tot veranderingen in de lichamen van vrouwen die het genieten van seks weer moeilijker maken. Voor vrouwen die door de menopauze gaan of later in het leven, kan dit een specifiek probleem zijn, omdat fysiologische veranderingen effect hebben.

“Als je een jonge vrouw neemt van 20 of 30 jaar oud, dan heeft ze genoeg oestrogenen in huis om te zorgen dat die weefsels gezond, elastisch en gesmeerd blijven als ze geen seks heeft”, beweert Dr. Lauren Streicher, seksdeskundige en auteur van de 2015 boek Sex Rx: hormonen, gezondheid en je beste seks ooit.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Geen seks hebben, maakt je meer vatbaar voor dipjes, beweren experts
Sluiten