Images 16 jan 2017 Mark

Geweldig nieuws voor schaatsliefhebbers: toch nog een serieuze winter!

schaatsen1

De afgelopen week is Nederland in de ban van het weer; afgelopen weekend viel er een laagje sneeuw en er zit opnieuw winters weer aan te komen.

Vanaf donderdag wordt de kans op sneeuw groter en dan ontstaat er ook weer kans op spekgladde wegen. Maar het ziet er ook naar uit dat het de komende tijd flink gaat vriezen! En dat zou zomaar kunnen betekenen dat we in de loop van volgende week de ijzers onder kunnen binden… ,,De ijskaarten laten volgende week dinsdag en woensdag echt centimeters zien”, aldus weerman Raymond Klaassen van Weerplaza. Vanaf maandag zorgt een krachtig hogedrukgebied ervoor dat er koudere lucht aankomt met temperaturen van rond het vriespunt. Er zouden zelfs enkele ijsdagen aan kunnen komen! De hele midweek, van maandag tot en met vrijdag, krijgen we vorst. De kans op een ijsdag is zo’n 40 tot 50 procent. ,,We krijgen serieuze kou, en het wordt dan ook serieus winter”, aldus Klaassen. Wij halen onze schaatsen in ieder geval uit het vet!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Geweldig nieuws voor schaatsliefhebbers: toch nog een serieuze winter!
Sluiten