Pranks 18 jul 2017 Redacteur

Geweldig! Verzorger die ooit een gorilla redde ontmoet het beest na jaren tijd weer…

Het is van levensbelang dat we de natuur en het milieu goed beschermen. De enige manier waarop we dat kunnen doen en de wereld draaiende te houden is door de natuur te stimuleren. Maar hoe gaan we dat doen als we weten dat we precies het tegenovergestelde doen?

In plaats van dat we de schoonheid van de natuur koesteren, maken we er misbruik van. Bomen worden gekapt, wateren worden vervuild en het milieu wordt schadelijk aangetast. Daarnaast zal de natuur nutteloos worden zonder de aanwezigheid van dieren. Echter zijn er gelukkig nog genoeg mensen en organisaties die zich bekommeren om het welzijn van wilde dieren in natuurgebieden. Een van die mensen die zich inzet om de dieren en het milieu te beschermen is de Engelse natuur- en milieubeschermer Damian Aspinall. Hij was in staat om deze gorilla op te voeden alsof het zijn eigen zoon was. Hij gaf de gorilla de naam “Kwibi”.

Aspinall redt met zijn stichting Aspinall Foundation apen die in gevangenschap leven en leert ze weer in de vrije natuur te leven. De afgelopen tien jaar heeft hij met zijn organisatie al vele wilde dieren overgeplaatst naar onder meer de jungle van Afrika. Toen Kwibi 5 jaar oud was werd hij vrijgelaten in de natuur door Damian. Na al die jaren besloot Damian een kijkje te gaan nemen in de jungle om te zien hoe Kwibi het maakt. Hoewel hij niet zeker wist of Kwibi hem nog zou herkennen, zocht hij urenlang de jungle af op zoek naar zijn oude maatje.

Toen hij bij een rivier kwam en Kwibi nog steeds niet had gevonden, begon hij de hoop te verliezen. Echter, nadat hij een aantal keer Kwibi geroepen had naast de rivier, gebeurde het onverwachte. De gorilla hoorde zijn naam en kwam op Damian af. De ontroerende hereniging was gefilmd en heeft inmiddels al vele mensen geïnspireerd. Bekijk hieronder de emotionele hereniging en deel hem verder op Facebook als je er door geraakt bent!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Geweldig! Verzorger die ooit een gorilla redde ontmoet het beest na jaren tijd weer…
Sluiten