Pranks 28 mrt 2018 Redacteur

Gin drinken kan het metabolisme versnellen, dus geef ons de fles

Gin is een bloederige uitvinding, toch? Het is misschien wel de meest verfrissende drank ter wereld, even perfect voor hete zomerse middagen in de kroegtuin als voor het verdrinken van je verdriet aan het einde van een lange dag.

Maar afgezien van zijn heerlijke smaak, lijkt het erop dat gin ook goed zou kunnen zijn voor diegenen onder ons die een eeuwig dieet volgen, omdat is gesuggereerd dat het de stofwisseling zou kunnen versnellen – wat misschien wel het beste nieuws ooit is.

Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Sigulda in Letland, kan je favoriete drankje je metabolisme versnellen en je lichaam helpen calorieën efficiënter te verbranden.

Om hun onderzoek uit te voeren, gaven de wetenschappers van de universiteit twee afzonderlijke groepen muizen het equivalent van één injectie van gin of water. Nadat ze dit hadden gedaan, maten ze het potentieel van de muizen om calorieën te verbranden.

Verrassend genoeg zagen de muizen die een gin hadden genomen een indrukwekkende stijging van 17 procent in hun metabolisme. Ondertussen zagen degenen die water hadden gekregen geen verandering.

Uitleg over de bevindingen van het experiment, studie auteur Thisa Lye zei: “Verbruik van gin resulteerde in een duidelijke toename van het metabolisme, wat aangeeft dat de geest een afslankend effect op het lichaam kan hebben.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Gin drinken kan het metabolisme versnellen, dus geef ons de fles
Sluiten