Pranks 25 mrt 2017 Redacteur

Haar oren en ogen waren bedekt met rare balletjes. Maar toen ik inzoomde, besefte ik wat het echt was…

In vele landen weten mensen niet hoe ze voor hun huisdier moeten zorgen of is er gewoonweg niet genoeg geld. Het probleem is dat ze zich voortplanten, ziek worden of parasieten doorgeven. Gelukkig zijn er organisaties als CLAWS “Community Led Animal Welfare” die zich inzetten voor verwaarloosde dieren in de arme gebieden in Zuid-Afrika.

Het verhaal van Belle is uniek, maar het toont aan wat er kan gebeuren als een hond extreem verwaarloosd wordt. Ze vonden haar in een huis, compleet verwaarloosd door haar eigenaar. Toen ze haar zagen, konden ze hun ogen niet geloven: rond haar ogen en in haar oren zaten duizenden en duizenden teken.

De teken hadden al zoveel bloed gezogen dat ze aan bloedarmoede leed. Ze haastten de hond onmiddellijk naar een nabijgelegen dierenkliniek. Daar kreeg ze anti-parasitaire middelen toegediend in de hoop dat de teken zo zouden afsterven. Een operatie zou ze gelet op haar zwakke gestel wellicht niet overleven.

Het duurde een paar dagen voor Belle bevrijd was van alle teken. Ze kreeg verder nog antibiotica en vitaminen toegediend. Geleidelijk aan begon de toestand van Belle toch te verbeteren.

Hoewel het verhaal van Belle werd gedeeld door duizenden mensen, kregen ze slechts een verzoek om de hond te adopteren: met name van een klein meisje! Ze was zo ontroerd door het verhaal van Belle dat ze haar ouders kon overtuigen om de hond mee naar huis te nemen. Op de foto zien we haar met haar nieuwe beste vriendin Belle.

Ondertussen werd er klacht neergelegd tegen de vorige eigenaar wegens dierenmishandeling en verregaande verwaarlozing. We hopen dat er een gepaste straf volgt en voor Belle wensen we een zorgeloze en liefdevolle toekomst.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Haar oren en ogen waren bedekt met rare balletjes. Maar toen ik inzoomde, besefte ik wat het echt was…
Sluiten