Pranks 16 apr 2018 Redacteur

Handdrogers besproeien je met hete droldeeltjes

Een onderzoek van de Universiteit van Connecticut suggereert dat handdrogers in de badkamer graag ziekteverwekkers opzuigen en spuiten wanneer mensen ze gebruiken.

Simpel gezegd: de handendroger spuit je waarschijnlijk onder met de shit van anderen. Leuk.

De bevindingen komen overeen met die van eerdere onderzoeken die hebben aangetoond dat handdrogers kiemen in de lucht kunnen spuiten.

Hoewel er volgens sommige geruchten over enkele eerdere studies gerekend werd door de industrie voor papieren handdoeken, laat deze nieuwe duidelijk zien dat zelfs drogers met een laag vermogen in staat zijn om overal bacteriën te sproeien.

De studie stelde dat de resultaten voor ziekenhuizen van belang zouden kunnen zijn, omdat het zou kunnen betekenen dat ziekteverwekkers gemakkelijker van kamer naar kamer kunnen worden overgebracht.

Het artikel luidde: “Deze studie heeft implicaties voor de beheersing van opportunistische bacteriële pathogenen en sporen in openbare omgevingen, inclusief instellingen voor gezondheidszorg.

“Binnen een groot gebouw kunnen potentieel pathogene bacteriën, inclusief bacteriesporen, tussen kamers reizen, en daaropvolgende bacteriële / sporenafzetting door handdrogers is een mogelijk mechanisme voor de verspreiding van infectieuze bacteriën, inclusief sporen van potentiële pathogenen, indien aanwezig.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Handdrogers besproeien je met hete droldeeltjes
Sluiten