Pranks 25 feb 2017 Redacteur

Hartverscheurend verhaal vanuit het 112 meldpunt over een vader die niet meer wakker wordt…

Omdat wij enorm veel respect hebben voor de hulpdiensten en het werk dat zij leveren delen we af en toe een blog van de hulpdiensten om te laten zien hoe belangrijk en zwaar het werk is dat zij doen. Vandaag een blog van de alarmcentrale.

De blog is geschreven door Ingeborg, centralist van de 112 meldkamer in Den Haag. Op een dag is Ingeborg belast met de intake. Dit betekent dat ze alle inkomende telefoongesprekken op het operationeel centrum afhandelt. Dit kunnen 112 meldingen, maar ook vragen van collega’s zijn. Dan krijgt Ingeborg een telefoontje waar onze nekharen van overeind gaan staan; een klein meisje belt met de mededeling dat haar papa ging slapen, maar dat hij niet meer wakker wordt.

Ingeborg neemt de telefoon aan en hoort een klein meisje met trillende stem zeggen: “Papa ging even slapen omdat hij zo moe was en ligt op bed, maar hij wordt niet meer wakker.” Op de vraag wie er nog meer in huis zijn antwoordt het meisje: “Alleen mijn zusje en ik.”

Ingeborg verbindt het meisje met de ambulance en controleert of het telefoontje goed doorkomt; iets wat ze anders nooit doet maar deze keer wil ze horen dat het meisje direct geholpen wordt. Ingeborg ziet dat er een ambulance naar het adres gestuurd wordt en dat er politie rijdt. De stem van het meisje spookt de hele tijd door Ingeborgs hoofd: “Machteloos voel ik me. Ik wil zo graag naar dit dappere meisje rijden om samen papa wakker te maken. Samen opgelucht ademhalen omdat papa gewoon in een diepe slaap lag. Ik wil voor dit meisje dat alles weer ok is.” Wanneer ambulance en collega’s bij het huis aankomen wordt al snel duidelijk dat papa niet meer wakker zal worden. Ingeborg krijgt het even te kwaad en is boos en verdrietig: “Het is een oneerlijke wereld.” De stem van het meisje zit voor altijd in Ingeborg haar hoofd: “Ik kan alleen maar hopen dat dit dappere meisje dat in nood 112 wist te bellen, samen met haar zusje en familie haar leven weer heeft kunnen oppakken.”

Deel dit verhaal verder als je respect hebt voor onze hulpdiensten!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Hartverscheurend verhaal vanuit het 112 meldpunt over een vader die niet meer wakker wordt…
Sluiten