Images 9 okt 2016 Marjolein

Held helpt dakloze nadat McDonald’s haar een glas water weigerde

Zwervers. We lopen er allemaal het liefst met een grote boog omheen en durven eigenlijk niet eens met ze te praten. Waarom? Weten we niet, uit eigen angst die eigenlijk op niks is gebaseerd. Jonathan Pengelly uit Cardiff (Wales) was ook zo, maar sinds kort is hij een echte zwerversvriend.

Na een avonddienst besloot hij wat te eten bij de McDonald’s. Er stond een dakloze vrouw voor hem in de rij die vroeg om een glas water. Meer niet. De caissière weigerde dit haar te geven en Jonathan kon dit niet accepteren. Hij schreef op zijn facebook: ”Ik weet niet wat deze vrouw dacht, maar een duidelijk dakloze vrouw vroeg om een glaasje water, een fundamenteel mensenrecht; en dat een bedrijf, dat enkele miljarden waard is, dit weigert is walgelijk!”

Jonathan bood haar een maaltijd naar keuze aan, maar de bescheiden vrouw koos voor een enkele cheeseburger. Hij was zelf zo ontdaan van deze gebeurtenis, dat hij veel meer voor haar kocht. Het voelde voor hem als een morele plicht er voor te zorgen dat de vrouw geen honger of dorst had.

prankster-dakloze

“Ik kon deze dame gewoon niet zo laten gaan, ze was zo warm en liefdevol. Dus ik ging bij haar op de koude, harde vloer zitten, midden in de winter, en weet je wat? Ik was tot tranen toe geroerd.”

De vrouw gaat door het leven als Polly. Toen zij daar zaten kregen ze vlak daarna bezoek van een kennis van Polly. Beide zwerver. Beide hoog opgeleid. Ze hadden beide een bijzonder leven geleid, maar zijn ondanks de situatie waarin ze nu zitten zeer vitaal en een tikkeltje enthousiast.

Jonathan nodigde de twee uit bij hem thuis waar hij ze verzorgde met meer dan genoeg eten, een warme douche en hij had ze wat dikke dekens meegegeven.

Sinds hun ontmoeting heeft Jonathan Polly al meerdere keren gesproken en is er een onverwachte vriendschap opgebloeid. Met zijn bericht op Facebook hoopt Jonathan dat men meer respect en waardering voor dakloze mensen zal hebben. Je weet namelijk nooit hoe deze mensen hier terecht zijn gekomen!

Het bericht is in een paar dagen al duizenden keren gedeeld en Jonathan hoopt dat meer mensen zijn voorbeeld zullen volgen. Dat zijn boodschap het verschil kan maken voor andere daklozen, net zoals hij en Polly nu deel uitmaken van elkaars leven.

“Polly, je hebt mij veranderd”, liet Jonathon weten

Reageer op artikel:
Held helpt dakloze nadat McDonald’s haar een glas water weigerde
Sluiten