Held Robbie (7) gaat verkleed als stormtrooper naar chemotherapie

Redacteur 31 jan 2018 Pranks

De 7-jarige patiënt Robbie van den Broeke uit Rotterdam is een uiterst opvallende verschijning in het Sophia Kinderziekenhuis. Wekelijks komt hij in een Stormtrooper-pak (uit Star Wars) opdagen voor zijn chemotherapie in zijn strijd tegen kanker.

Volgens zijn moeder heeft hij altijd al van verkleden gehouden. In de zomer van 2016 werd een agressieve tumor in zijn balzak gevonden. Deze werd weggehaald, maar er kwamen uitzaaiingen aan het licht. “De grond zakt onder je voeten weg. De prognose was op dat moment niet best,” aldus zijn moeder tegenover het Algemeen Dagblad.

Nu komt Robbie al een jaar lang in het ziekenhuis. Altijd verkleed. Maar het liefste als stormtrooper. “Het is begonnen toen hij verkleed als stormtrooper naar een skatepark wilde. Dat leek ons niet zo handig. Om de teleurstelling te verminderen zeiden we: dan ga je toch verkleed naar het ziekenhuis? Hij glimlachte van oor tot oor.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Held Robbie (7) gaat verkleed als stormtrooper naar chemotherapie
Sluiten