Images 22 aug 2015 Mark

Helden van Thalys-aanslag van gisteren doen verhaal

helden

Dit zijn drie van de vier helden die gisteren een aanslag in een Thalys van Amsterdam naar Parijs hebben verijdeld: de Amerikanen Anthony Sadler en Aleck Sharlatos en de Brit Chris Norman (van linksaf). Een tweede Amerikaanse militair, met de naam Spencer, raakte bij de actie in de Thalys gewond en kon zodoende niet bij de persconferentie (waar bovenstaande foto is gemaakt) aanwezig zijn. Hij is wel buiten levensgevaar.

Ze zaten in een eersteklasrijtuig van een Thalys toen ze plotseling een conducteur zagen rennen. ‘Dat was na het eerste schot’, zegt Chris Norman, een 62-jarige Britse consultant. ‘Ik keek op en zag een man met een AK-47, of in elk geval een soort van machinegeweer’, zei hij. ‘Hij zou echt een bloedbad hebben aangericht, daarover is geen twijfel mogelijk.’

Spencer rende als eerste op hem af, gevolgd door de andere drie. Ze sloegen de man in elkaar.

‘We bonden de schutter vast, maar toen pakte hij ineens een mesje en begon hij te steken’, zegt Norman. Hierbij raakte Spencer gewond aan zijn hoofd, nek en duim.

President Obama noemde het al een heldendaad die ze hebben verricht. En dat is goed te begrijpen. Het had een gigantisch bloedbad kunnen worden als deze helden niet hadden ingegrepen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Helden van Thalys-aanslag van gisteren doen verhaal
Sluiten