Pranks 22 jun 2017 Redacteur

Het Chinese honden eet festival is weer begonnen! DEEL dit alsjeblieft en redt in de toekomst heel veel hondjes!

Ze zijn al volop voorbereiden aan het treffen voor het Chinese hondenvleesfestival wat in Yilin, Guangxi Zhuang China wordt gehouden. Lokale bewoners wachten tot de honden aankomen zodat ze kunnen werken, terwijl handelaren hun handen vol hebben, wanhopig proberen ze de vraag naar hondenvlees te vullen.

Eerste stap van het festival is al begonnen: duizenden honden worden vanuit het hele land naar de stad Yulin gebracht. Ze zijn vaak gestolen huisdieren of wilde honden waarvan ze denken dat niemand ze mist, dus waarom niet opeten denken ze? De hondjes zitten opgesloten in kooien zonder eten en water en geen ruimte om te ademen. Hun reis kan soms een paar uur duren maar soms ook twee of zelfs drie dagen. Sommige honden overleven deze reis nieters.

Wanneer ze aankomen in Yulin worden ze verkocht aan restaurants of privé chefs. Om voor de versheid van het vlees te zorgen worden ze in kleine kooien bewaard in de buurt van de hoofdwegen, zodat klanten de honden zelf kunnen uitkiezen, welke ze willen opeten. De hondjes worden vastgehouden in kooien om er zeker van te zijn dat het vlees vers is.

De gemeente in Yulin doet net alsof er niks aan de hand is. Dit is niet alleen immoreel maar ook illegaal: al mag hondenvlees verkocht worden in het land, moeten de verkopers wel een zogenaamd “Gezondheidscertificaat” hebben om te laten zien waar het vlees vandaag komt, maar de honden zijn bijna allemaal gestolen huisdieren of ze zijn verdwaald, dit mag absoluut niet. Als de gemeente de moeite zou nemen om dit te onderzoeken zouden ze dit gelijk delen!

Meer dan 10000 honden worden gebarbecued of leven gekookt bij de editie van dit jaar.

Andere honden worden levend gekookt.

Sommige honden worden gered door vrijwilligers, en dat wordt steeds meer als we dit met zijn allen delen.

Laat alsjeblieft zien dat je het hier niet mee eens bent. Deel dit en laat je stem horen, met zijn alleen kunnen we hier echt wat aan doen! Laat je alsjeblieft horen want deze honden hebben ons meer nodig dan ooit! Wij geloven in menselijkheid en we hopen echt dat je dit deelt zodat we deze hondjes kunnen redden.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Het Chinese honden eet festival is weer begonnen! DEEL dit alsjeblieft en redt in de toekomst heel veel hondjes!
Sluiten