Pranks 13 jan 2018 Redacteur

Het effect van geslagen worden als kind op je persoonlijkheid

Het effect op je persoonlijkheid van geslagen worden als kind, volgens de wetenschap: Het onderwerp opvoeden ligt gevoelig, helemaal als het gaat over discipline. Eén zo’n methode van discipline in het bijzonder wordt al lang ter discussie gesteld; slaan. Terwijl veel ouders het een geschikte methode vinden, zijn er toch steeds meer ouders die hier niet meer aan meedoen. Zweden heeft slaan in 1979 als eerste land illegaal gemaakt.

Specialist in kinderrechten Emme Kristensson van BRIS (Children’s Rights in Society) zegt: “Het is een basisrecht voor ieder mens om op te groeien vrij van geweld of welke vorm van misbruik dan ook, we zien dat zelfs mildere vormen van agressie en geweld langdurig effect op individuen hebben.”¹

Vele landen keren zich echter tegen het uitbannen van slaan, zoals Nieuw Zeeland. Mensen die hiertegen waren claimden dat: “geen noemenswaardig onderzoek uitwijst dat een klap van een verder liefdevolle ouder agressie en geweld voortbrengt.” Maar in werkelijkheid zitten ze daar behoorlijk naast.

Een recent onderzoek gepubliceerd in The Journal of Family Psychology door experts aan de universiteit van Texas in Austin en aan de universiteit van Michigan stelt dat kinderen die geslagen worden “meer de neiging hebben om hun ouders te trotseren (respect verliezen) en vertonen toegenomen antisociaal gedrag, agressie, geestelijke gezondheidsproblemen en cognitieve moeilijkheden”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Het effect van geslagen worden als kind op je persoonlijkheid
Sluiten