Images 13 apr 2016 Mark

Het glas bepaalt voor een groot deel hoe het bier smaakt, kijk hier voor voorbeelden!

Studies hebben laten zien dat het glas heel bepalend is in het bepalen van de smaak van bier. Zie hier een aantal glazen en de uitleg erbij:

Snifter

1
Best geschikt voor: Strong Ales, Tripels, Stouts en Quads
De snifter is erg geschikt voor het vangen en vergroten van bepaalde aroma’s en vluchtige stoffen, waardoor het geschikt is voor veel soorten bier.

Goblet

2
Best geschikt voor: Belgische IPA, Sterke donkere Ales, Dubbels en Quads
De goblet heeft de uitstraling van een glas voor een koning. De brede bovenkant maakt dat het bier zijn schuim houdt en diepe slokken kan nemen. Het zijn delicatere glazen, met een dikkere glasrand.

Nonic Pint

3
Best geschikt voor: Lager, Pale Ale of IPA
De Nonic Pint lijkt heel erg op doorsnee glazen, behalve voor de kleine golf bovenaan het glas. Door het grote uiteinde (grote diameter) kan het bier veel stoffen vasthouden en zorgt het ervoor dat de kleur zich kan ontwikkelen.

Seidel

4
Best geschikt voor: Bavaria Style, Amber Ales, Baltic Porter en Red Ale
Meest geschikt voor Oktoberfeesten natuurlijk! Door zijn grote uiteinde kan er snel met grote slokken gedronken worden, iets wat de Duitsers graag doen natuurlijk. Tevens geschikt voor veel verschillende soorten bier.

Pilsner

5
Best geschikt voor: Pils, American Lagers, California Commons and Vienna Lagers
Dit lange, dunne glas is heel herkenbaar voor ons Nederlanders die vooral heel veel pils drinken. Het laat niet alleen de kleur goed zien, maar de vorm maakt ook dat alle stoffen in het bier blijven.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Het glas bepaalt voor een groot deel hoe het bier smaakt, kijk hier voor voorbeelden!
Sluiten