Images 28 jan 2017 Mark

Het is vanaf nu wereldwijf toegestaan om baby luiaards als HUISDIER te hebben!

luiaard2

Sam Trull, mede-oprichter van het luiaard-instituut in Costa Rica, helpt luiaards al sinds 2013 terug te keren naar de wilde natuur. Het instituut heeft 3 voornaamste doelen: 1. Onderzoek naar gevangen en wilde luiaards; 2. Samenwerking met andere instituten in de wereld; en 3. Onderwijs voor het genereren en verspreiden van legitieme informatie over luiaards. Zo is het vanaf nu toegestaan om baby luiaards thuis te houden!

Omdat een luiaard een exotisch dier is, is het in meeste landen zo dat er een licensie voor moet aangevraagd worden om hem als huisdier te houden. Dit is vooral voor de dierenbescherming, omdat het een feit is dat exotische dieren vaak mishandeld worden.

luiaard3

Bij de luiaard komt er meer bij kijken dan het houden van een hond als huisdier. Deze dieren hebben meestal meer verzorging nodig, en dat is zeer belangrijk bij deze dieren

luiaard4

Wat belangrijk is als je een baby luiaard wil houden, is dat deze dieren zeer aanhankelijk zijn. Het is namelijk zo dat deze dieren best behandeld wordt als een baby. Zo is het dat een luiaard heel graag kiekeboe speelt en het heerlijk vindt om gewiegd te worden, net zoals een baby.

luiaard5

Plus, als je zo’n schattig baby luiaardje wil opvoeden, dan is daar wel een tripje naar Costa Rica voor nodig. En een gezellig reisje terug. Maar als het je lukt, dan heb je ook wel het machtigste dier ooit in huis. Succes!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Het is vanaf nu wereldwijf toegestaan om baby luiaards als HUISDIER te hebben!
Sluiten