Pranks 24 jan 2018 Redacteur

Het is waar: vrouwen vallen nu eenmaal op rijkere mannen

Vrouwen hebben meer kans mannen te vinden als ze denken dat ze een uitpuilende portemonnee hebben, heeft een nieuwe studie gevonden – maar voor mannen gaat het nog steeds om het uiterlijk.

De studie suggereert dat vrouwen vier keer zo gevoelig zijn voor salaris als ze een mannelijke partner overwegen zoals ze zijn bij het kiezen van een vrouwelijke partner.

De studie, gepubliceerd in Evolution and Human Behavior, gebruikte foto’s van mannen en vrouwen naast informatie over het jaarsalaris van het onderwerp om te zien hoe dit hun aantrekkingspercentages op groepen in Amerika, China en Europa beïnvloedde.

John Speakman, een van de auteurs, zei: ‘Een man kan zichzelf twee punten hoger verplaatsen op de aantrekkelijkheidsschaal die we gebruikten als zijn salaris met een factor tien zou stijgen.

‘Als een vrouw hetzelfde tweepunts effect zou bereiken, zou haar salaris met 10.000 keer moeten stijgen.’

Het werd lang gedacht dat vrouwen gevoeliger zouden moeten zijn voor hoeveel geld de mens verdient vanwege de behoefte aan middelen die kunnen worden geïnvesteerd in hun kinderen, terwijl ze meer informatie over jeugdige uiterlijk nodig hebben vanwege de behoefte aan een vruchtbare partner.

De heer Speakman vertelde The Times dat als je vrouwen met dergelijke technieken wilt aantrekken, ze het geld om hen heen moeten spatten.

Hij zei: ‘Dit verklaart mogelijk een eerdere studie waaruit bleek dat mannen meer geld aan liefdadigheid geven wanneer vrouwen naar hen kijken dan wanneer andere kwalen toekeken.’

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Het is waar: vrouwen vallen nu eenmaal op rijkere mannen
Sluiten