Hij walgde van de vrouw naast hem, maar 2 uur later had hij hier spijt van! Beoordeel nooit iemand op zijn uiterlijk!

Dit is het verhaal van de ontmoeting van een man met een geweldige vrouw, tijdens een vliegreis. Deze ontmoeting heeft zijn ideeën over mensen sterk veranderd. Het verhaal begint als een gewone vliegreis tussen Tokio en Hong Kong.

Toen de man naar zijn stoel liep, zat er al een vrouw naast hem. Hij werd boos, want plotseling, werd zijn ergste vrees werkelijkheid.
-HALLO! HOE GAAT HET?, ZEI DE VROUW LACHEND. ZE SPRAK HEEL LUID, EN ZE VULDE DE HELE STOEL OP MET HAAR LICHAAM, ZE DRUKTE ZELFS TEGEN ALLE KNOPPEN AAN, DIE IN DE ARMSTEUNEN ZATEN.

ZE ZAT HEEL COMFORTABEL EN LEGDE HAAR ENORME ARMEN OP ONZE GEZAMELIJKE ARMSTEUN. HAAR ENORME LICHAAM VULDE DE RUIMTE OM ONS HEEN. IK ZAG MEZELF INEENKRIMPEN NAAST HAAR, ALSOF IK NIET MEER BESTOND.

IK MAAKTE EEN GRIMAS VAN AFSCHUW EN DRAAIDE ME NAAR HET RAAM.

ZE DRAAIDE ZICH NAAR ME TOE EN BEGROETTE ME OPNIEUW MET EEN VROLIJKE EN WARME STEM. ZE KEEK ME AAN, EN DUS VOELDE IK ME GEDWONGEN OM OM TE DRAAIEN EN HAAR AAN TE KIJKEN.
– HALLO, ZEI IK MET TEGENZIN.

IK DRAAIDE ME OM EN BLEEF OM UIT HET RAAM KIJKEN. IK WAS IN EEN SLECHT HUMEUR, EN DACHT AAN DE LANGE VLUCHT DIE MET DIT MONSTER NAAST ME DE MEEST ONGEMAKKELIJKE VAN MIJN LEVEN ZOU WORDEN.

ZE GAF ME EEN DUWTJE MET HAAR ARM, DIE ER UITZAG ALS EEN GROTE, ROZE HAM.
– MIJN NAAM IS LAURA. IK KOM UIT ENGELAND. EN JIJ? UIT JAPAN?
– MALEISIË, ANTWOORDDE IK SARCASTISCH.
– OH, NEEM ME NIET KWALIJK. SORRY HOOR! KOM OP, WE GaVEN ELKAAR EEN HAND. ALS WE ZES UUR NAAST ELKAAR IN DIT VLIEGTUIG MOETEN ZITTEN, KUNNEN WE NET ZO GOED VRIENDEN ZIJN, TOCH? ZE DRUKTE HAAR HAND TEGEN DE MIJNE. IK SCHUDDE MET TEGENZIN HAAR HAND, EN ZEI NOG STEEDS GEEN WOORD.

LAURA NEGEERDE MIJN ZEER AFSTANDELIJKE LICHAAMSTAAL EN BEGON TEGEN ME TE PRATEN. OP EEN HELE LUCHTIGE TOON, SPRAK ZE OVER HAAR REIS NAAR HONG KONG WAAR ZE HEEN GING OM EEN AANTAL VRIENDEN TE BEZOEKEN. ZE VERTELDE OVER DE ENORME WASLIJST VAN DINGEN DIE ZE GING KOPEN VOOR HAAR LEERLINGEN OP DE SCHOOL WAAR ZE LESGAF.

IK REAGEERDE ZO KORT MOGELIJK OP DEZE VRAGEN. MIJN NIET AFLATENDE MINZAME GEZICHTSUITDRUKKING LIET MIJN ONGENOEGEN BLIJKEN, MAAR ZE TROK ZICH ER NIETS VAN AAN ALS ZE COMMENTAAR GAF OP MIJN ANTWOORDEN. HAAR STEM WAS WARM EN ZE KEEK PEINZEND VOOR ZICH UIT. TOEN DE MAALTIJD WERD GEBRACHT, WAS ZE VRIENDELIJK EN BEHULPZAAM GENOEG OM SLECHTS EEN KLEIN STUKJE RUIMTE IN TE NEMEN VAN DE LEUNING, ZODAT DAT IK GENOEG RUIMTE HAD VOOR MEZELF EN MIJN LAPTOP.
– IK ZAL JE NIET RAKEN MET MIJN OLIFANTENFORMAAT, ”ZEI ZE MET DE GROOTST MOGELIJKE OPRECHTHEID. TOT MIJN VERBAZING, MOEST ZE HIER ENORM OM LACHEN.

LAURA WAS EEN VROUW DIE GRAAG PRAATTE. ZE PRAATTE OVER VAN ALLES, OVER FILOSOFIE MAAR OOK OVER DE WETENSCHAP. ZE KON OVER DE MEEST ONBEDUIDENDE ONDERWERPEN NOG IETS INTERESSANTS VERTELLEN. HAAR IDEEËN WAREN ZOWEL HUMORISTISCH ALS INSPIREREND. TOEN WE SPRAKEN OVER CULTUURVERSCHILLEN, WAS IK AANGENAAM VERRAST DOOR HAAR INTELLIGENTE OPMERKINGEN EN DOORDACHTE ANALYSES.

TIJDENS ONS GESPREK, WIST LAURA MET HAAR GRAPPEN OOK DE BEMANNING TE VERMAKEN.

Reageer op artikel:
Hij walgde van de vrouw naast hem, maar 2 uur later had hij hier spijt van! Beoordeel nooit iemand op zijn uiterlijk!
Sluiten