Pranks 9 apr 2018 Redacteur

Hoe meer tijd je met je moeder doorbrengt, hoe langer je leeft

Is het lang geleden dat je je moeder hebt gezien? Welnu, het is misschien tijd om de telefoon op te nemen en tijd met moeder door te brengen, zoals een studie heeft gezegd dat je moeder langer zal leven, hoe minder eenzaam ze is.

We weten allemaal hoezeer het onze gemoedstoestand beïnvloedt als we eenzaam zijn, en het effect dat isolatie heeft op onze fysieke toestand, evenals onze mentale toestand, is nu ondersteund door de wetenschap.

Een onderzoek dat in 2012 werd uitgevoerd, hield meer dan 1600 volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 71 jaar in de gaten en vergeleek hun sociale interacties met hun aanhoudende levensduur. De onderzoekers ontdekten dat 23% van de deelnemers die eenzaamheid rapporteerden binnen zes jaar stierf. Ondertussen stierf slechts 14% van degenen met gezelschap in dezelfde periode.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat “eenzaamheid een significante factor is in de achteruitgang van de kwaliteit van leven bij oudere volwassenen.” De risico’s van depressie, cognitieve stoornissen en andere gezondheidsproblemen, zoals coronaire hartziekten, zijn allemaal factoren die kunnen leiden tot een eerdere dood.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Hoe meer tijd je met je moeder doorbrengt, hoe langer je leeft
Sluiten