Hoe onthoud je makkelijker informatie? Door het hardop uit te spreken

Redacteur 1 jan 2018 Pranks

We hebben allemaal verschillende snelkoppelingen om ons te helpen dingen te onthouden, zoals mnemonische apparaten, agendawaarschuwingen, takenlijsten en post-it-notities op belangrijke plaatsen. Maar een recente studie van de University of Waterloo in Canada heeft aangetoond dat je minder snel iets vergeet als je het hardop leest. Simpel als dat.

De onderzoekers vonden de actie van zowel het lezen als het horen van de hardop uitgesproken woorden meer indruk op je geheugen maken, waardoor het waarschijnlijker wordt dat je de informatie vasthoudt.

Het onderzoek keek naar vier manieren om informatie te consumeren – stil lezen, iemand anders hardop lezen, een persoon die terug luisterde naar een opname van zichzelf of hardop las en in realtime hardop las.

Op basis van de resultaten van de 95 studiedeelnemers, ontdekten de onderzoekers dat het hardop lezen in real time leidde tot de beste recall. De onderzoekers merkten ook op dat oefening en fysieke beweging ook sleutels zijn voor een beter geheugen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Hoe onthoud je makkelijker informatie? Door het hardop uit te spreken
Sluiten