Nieuws 14 sep 2018 HFMN

Amerikaans stadje kiest hond als nieuwe burgemeester

Geen gezeik tussen politici tijdens de verkiezingstijd, want dit stadje uit Amerika heeft Max The Golden Retriever verkozen. Deze hond is hun nieuwe burgemeester!

Hond is de nieuwe burgemeester

In het Californische stadje Idyllwild hebben de inwoners het vertrouwen in de mens compleet verloren. Tijdens de verkiezingstijd om een nieuwe burgemeester werd er namelijk niet voor een mens, maar voor een hond gekozen. Max the Golden Retriever maakt de dienst uit! En dat doet hij al voor de afgelopen vijf jaar.

Maximus Might Dog Mueller II, zoals Mayor Max II eigenlijk heet, is het neefje van de eerste hondenburgemeester Mayor Max. Deze hond was in 2012 de eerste burgemeester. Burgemeester MMII zorgt ervoor dat de wereld een betere plek kan worden. Dit laat zijn chief of staff Phyllis Meuller tegenover ABC weten.

‘Zijn rol is om de wereld een betere plek te maken door onvoorwaardelijke liefde en goede daden. Mijn rol als Chief of Staff is om ervoor te zorgen dat dit mogelijk wordt.’

Verkiezingen

In 2012 werd in Idyllwild de eerste hondenburgemeester gekozen en de afgelopen vijf jaar zit Mayor Max II op de troon. Hoe komt dat toch? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel en geniaal tegelijkertijd. De stad wilde geld ophalen voor Animal Rescue en deed dat door verschillende dieren verkiesbaar te stellen. Elke stem kostte 1 dollar en op deze manier werd er veel geld opgehaald. Max kreeg de meeste stemmen en zit sindsdien op de troon.

Dit al bizar? Dan moet je deze actie eens zien!

Reageer op artikel:
Amerikaans stadje kiest hond als nieuwe burgemeester
Sluiten